Goedemorgen Bitcoin: fondsen zijn gulzig en kopen twee maanden aan BTC op

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF’s slokken twee maanden aan mining voorraad op in slechts één week

Aanbieders van bitcoin exchande traded funds (ETF’s) hebben ruim 25.000 bitcoin gekocht in de eerste week van juni. Dat blijkt uit cijfers die Hodl15Capital heeft verzameld.

Sinds juni is er weer sprake van een flinke instroom in Amerikaanse Bitcoin ETF’s. Dat heeft een behoorlijke impact op prijsvorming van de bitcoin spot prijs. In de eerste volledige handelsweek van juni verwierven Amerikaanse Bitcoin ETF’s 25.729 Bitcoin, wat gelijk staat aan ongeveer $1,83 miljard. Deze aankopen vertegenwoordigen ongeveer acht keer het aantal nieuwe bitcoins dat in dezelfde periode is gemijnd.

Deze cryptobeurs erkent dat ze zijn gehackt voor $22 miljoen

Op 10 juni heeft de Lykke cryptocurrency exchange via sociale media bekendgemaakt dat ze opnames hebben stopgezet na een hack op 4 juni. Tijdens deze aanval werd $22 miljoen aan crypto uit hun wallets gestolen. Het Lykke-team verzekerde gebruikers dat hun fondsen “veilig zijn en zullen worden teruggevorderd.” Lykke is in 2015 opgericht in Zwitserland.

Zowel Lykke UK als Lykke Corp AG werden getroffen door de aanval. De exchange stelde dat de opnames zijn gepauzeerd als “preventieve maatregel.” Lykke presenteert zichzelf als een “no-fee crypto exchange” en is tot stand gekomen vanuit een “prominente forex broker.”

Orbit Chain hacker wast $48M wit via Tornado Cash

In een belangrijke ontwikkeling binnen het crypto-fraude domein heeft de hacker achter de Orbit Chain exploit $48 miljoen aan gestolen fondsen verplaatst naar de privacy mixer Tornado Cash. Deze activiteit komt na een maandenlange sluimering sinds de eerste hack op oudejaarsavond.

Op 8 juni voerde de hacker zeven transacties uit, waarbij hij 12.932 ETH (met een waarde van $47,7 miljoen) overmaakte naar een nieuw adres, dat de fondsen vervolgens doorsluisde via Tornado Cash. Deze service is berucht om zijn vermogen om het spoor van cryptocurrency transacties te verdoezelen, wat het traceren van de gestolen activa bemoeilijkt. De transacties werden voltooid in batches van 100 ETH, zoals bevestigd door Etherscan gegevens.


The post Goedemorgen Bitcoin: fondsen zijn gulzig en kopen twee maanden aan BTC op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.