Goedemorgen Bitcoin: fonds van BlackRock heeft meer BTC dan MicroStrategy

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlackRock Passeert MicroStrategy in Bitcoin Bezit met een Totaal van 196.065 BTC

In de afgelopen week heeft BlackRock’s iShares Bitcoin Trust ETF (IBIT) MicroStrategy voorbij gestreefd omdat het nu meer bitcoin bezit. BlackRock heeft nu 196.065 bitcoin, wat meer is dan de 193.000 bitcoin die MicroStrategy heeft. Dit gebeurde snel na de lancering van IBIT in januari, de eerste bitcoin ETF van BlackRock.

De snelle toename van BlackRock’s bitcoin bezit laat de groeiende interesse van beleggers in spot bitcoin ETF’s zien. Dit wordt ondersteund door uitspraken van Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, die onlangs sprak over de grote vraag naar deze ETF’s. Hij zei dat deze vraag het aanbod van nieuwe bitcoin op de markt overtreft, wat de prijs van bitcoin omhoog duwt.

Bitcoin Mining Bereikt Nieuwe Hoogtes

De huidige trend in bitcoin mining, met enorme investeringen in apparatuur en een ongekend energieverbruik, duidt op een grote versnelling door miners in afwachting van de komende halvering in april. Deze belangrijke gebeurtenis zal naar verwachting een grote impact hebben door de beloningen voor het minen van Bitcoin te verlagen, waardoor de concurrentie heviger wordt en de marges voor winstgevendheid mogelijk kleiner worden.

SEC Overweegt Ethereum ETFs: In Gesprek Met Coinbase en Grayscale

Recent hebben Coinbase en Grayscale gesprekken gevoerd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over het opzetten van spot ethereum exchange-traded funds (ETF’s). Deze gesprekken zijn belangrijk omdat ze kunnen helpen bij het aanbieden van meer crypto gerelateerde financiële producten aan beleggers, nadat we in januari al enkele spot Bitcoin ETF’s goedgekeurd zagen worden.

Coinbase heeft aan de SEC uitgelegd waarom ze vinden dat ethereum ETFs goedgekeurd zouden moeten worden. Ze zeggen dat ethereum net als bitcoin voldoet aan de regels voor het goedkeuren van zulke financiële producten. Coinbase heeft ook laten zien dat de markt voor ethereum, net als die voor bitcoin, sterk en betrouwbaar is.


The post Goedemorgen Bitcoin: fonds van BlackRock heeft meer BTC dan MicroStrategy appeared first on Bitcoinmagazine.nl.