Goedemorgen Bitcoin: ‘Euro moet aansluiten op digitale tijdperk’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Werknemer ECB: ‘Het is onze verantwoordelijkheid dat onze munt aansluit bij het digitale tijdperk’

De digitale euro komt er aan. Steeds meer mensen en instanties hebben er een mening over. Tijdens een recente bijeenkomst met de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement op 14 februari 2024 in Brussel, deelde Piero Cipollone, lid van het Uitvoerend Comité van de Europese Centrale Bank (ECB), belangrijke inzichten over de voorbereidingsfase van de digitale euro.

“Dit jaar viert de euro zijn 25-jarige jubileum, en het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze munteenheid aansluit bij het digitale tijdperk,” verklaarde Cipollone.

Bitcoin minen moeilijker dan ooit

De miningsector staat aan de vooravond van een significante transitie, gemarkeerd door een recordstijging in de moeilijkheidsgraad van het minen. Deze toename tot een nooit eerder geziene hoogte van 81.7×10^12 onderstreept de groeiende concurrentie en de technologische vooruitgang onder miners.

Deze ontwikkeling komt op een cruciaal moment, met de anticipatie op de volgende halvering die de blockbeloning van 6.25 BTC zal reduceren tot 3.125 BTC rond 19 april 2024. De huidige prijs van Bitcoin ligt rond de $50,950 met een marktkapitalisatie van $1.00T, wat wijst op een sterke marktpositie. Dat is nog 26.20% weg van de all-time high van $69,010.

Vechain Overstijgt SOL & ETH: Kan VET Crypto Top 10 Binnendringen

Tegen alle verwachtingen in waren het gisteren niet de Ethereum koers en Solana koers die bij Bitvavo boven aan de lijst stonden, maar VeChain (VET) en VeThor Token (VTHO). Kan de VeChain koers de top 10 binnendringen?

Met een 24-uurs handelsvolume van $41,2 miljoen wist VTHO de tweede plek op Bitvavo in bezet te nemen, kort achter Bitcoin die een handelsvolume had van $45,9 miljoen. Het bevestigt nog maar eens hoe populaire deze altcoin is.

Bitcoin wist in de afgelopen weken aanzienlijke stijgingen door te maken en wist over de afgelopen 7 dagen al bijna 10% te stijgen. Na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF lijkt er veel optimisme in de markt en stroomt er ook steeds meer kapitaal naar de Bitcoin markt. Het lijkt echter niet alleen Bitcoin te zijn die profiteert van de goedgekeurde ETFs. Meerdere altcoins volgen in de voetsappen van de grootste crypto van de wereld met aanzienlijke stijgingen.


The post Goedemorgen Bitcoin: ‘Euro moet aansluiten op digitale tijdperk’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.