Goedemorgen Bitcoin: EU voorlopig akkoord over nieuwe anti-witwasregels

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Europese Raad voorlopig akkoord over nieuwe anti-witwasregels

De Europese Raad heeft een voorlopig akkoord bereikt over delen van een nieuw anti-witwaspakket. Het zou strengere regels moeten opleggen aan cryptobedrijven.

In een vrijgegeven verklaring dat de groep beleidsmakers donderdag hebben vrijgegeven, staat dat de nieuwe regels “het grootste deel van de cryptosector” zouden omvatten. Cryptobedrijven worden verplicht om “due diligence” op hun klanten uit te voeren.

Donald Trump belooft een Amerikaanse CBDC ‘nooit’ toe te staan

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump bewijst zich meer en meer als een positieve kracht voor bitcoin. Nu kondigt hij aan TEGEN een Amerikaanse Central Bank Digital Currency (CBDC) te zijn en dat hij “nooit” toestemming zal geven voor dergelijke projecten.

Die uitspraak werd met luid gejuich ontvangen door de aanwezigen. Overigens betekent dit natuurlijk niet dat Trump VOOR bitcoin is.

Tether heeft $2,8 miljard aan bitcoin

Tether is naast de uitgever van de gelijknamige populaire stablecoin ook een fervent bitcoinspaarder geworden. Het bedrijf heeft inmiddels $2,8 miljard aan bitcoin. Tether heeft nu 66.465 BTC in bezit.

Deze ontwikkeling markeert een significante stap in Tether’s investeringsstrategie in de wereld van cryptocurrency. Het bedrijf begon in september 2022 met het aankopen van Bitcoin en heeft sindsdien elke kwartaal aanzienlijke aankopen gedaan. De aankoop van 15.915 BTC in maart 2023 was tot nu toe de grootste, met de recente aankoop als een nauwe tweede.

Voorspelling in 2011: Bitcoin koers van $20 is uitgesloten

De financiële markten worden op de korte termijn vaak gedomineerd door emoties die marktdeelnemers op dat moment voelen en de bitcoin koers is daar geen uitzondering op. Na de voor velen teleurstellende lancering van de Spot Bitcoin ETFs leek het mij interessant om dit fenomeen eens onder de loep te nemen met een stukje geschiedenis.

In 2011 verloor de bitcointalk-gebruiker BTC Economis het vertrouwen en riep hij dat bitcoin “nooit meer de koers van 20 dollar” zou bereiken.


The post Goedemorgen Bitcoin: EU voorlopig akkoord over nieuwe anti-witwasregels appeared first on Bitcoinmagazine.nl.