Goedemorgen Bitcoin: ETH en BTC bereiken nieuwe hoogtes sinds 2022

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Bitcoin ETFs trekken $150 miljard aan kapitaal aan in 2025’

Ric Edelman, de oprichter van de Digital Assets Council of Financial Professionals, verwacht dat de spot bitcoin ETFs voor het einde van 2025 voor 150 miljard dollar aan instromen mogen opschrijven. Voor datzelfde moment voorziet hij een bitcoin koers van 150.000 dollar. Dat zou een gigantische stijging betekenen vanaf de huidige 52.000 dollar.

Edelman geeft aan dat onafhankelijk financieel adviseurs ongeveer 8 biljoen dollar aan assets controleren. 77 procent van die adviseurs zou volgens een recent onderzoek op zoek zijn naar exposure op bitcoin.

Gemiddeld willen zij volgens dat onderzoek 2 tot 3 procent van hun kapitaal richting bitcoin duwen. Daarbij zitten dan volgens Edelman nog niet eens de instromen van wirehouses, regionale broker-dealers en institutionele beleggers.

ETH Koers Op $2,8k Voor Eerst Sinds 2022, Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers brak gisteren weer boven de $2.800 uit. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2022, waardoor ETH momenteel erg bullish is. Met een sterke support rond de $2.780, heeft Ethereum de mogelijkheid om de komende dagen verder te pumpen richting de $3.000.

Wat gaat Ethereum doen aan het einde van deze week en kan de ETH koers volgende week de $3k doorbreken?

Ethereum blijft groeien in populariteit, maar vooral de staking feature van het netwerk krijgt momenteel veel aandacht. Zo is een kwart van de ETH supply vergrendeld in de staking pools, waarvan alleen dit jaar al 1,5 miljoen ETH is toegevoegd.

Inzamelingsactie voor Tornado Cash gestopt door GoFundMe

Crowdfundingplatform GoFundMe heeft abrupt een einde gemaakt aan een inzamelingsactie. Deze fundraiser was bedoeld om juridische kosten voor Roman Storm en Alexey Pertsev te dekken. Dit zijn de twee medeoprichters van de cryptomixer Tornado Cash.

Nadat de inzamelingsactie tractie begon te krijgen en er flink gedoneerd werd, kwam GoFundMe met een tegenreactie. De crowdfunding zou niet in lijn zijn met de servicevoorwaarden van het bedrijf, met name “Term 22”.

Storm wil geld ophalen in de juridische strijd tegen de Amerikaanse autoriteiten. Op 14 februari kwam daar al een einde aan. Al snel komt de discussie op gang over het belang van een “ongecensureerd geldsysteem”. Storm en Pertsev hebben de actie inmiddels heropend op JuiceBox. Hier is al meer dan 310 Ether opgehaald.


The post Goedemorgen Bitcoin: ETH en BTC bereiken nieuwe hoogtes sinds 2022 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.