Goedemorgen Bitcoin: ETF’s pakken de spotlight

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF’s schieten uit de startblokken: $1,2 miljard handelsvolume in 30 minuten

In een opmerkelijke ontwikkeling op de cryptocurrency markt hebben spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) een indrukwekkend handelsvolume van $1.2 miljard bereikt, en dat in slechts de eerste dertig minuten van de handel. Deze gebeurtenis markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van digitale valuta.

Bij de opening van de markt, waren de spot Bitcoin ETF’s van VanEck ($HODL), Grayscale ($GBTC), en BlackRock ($IBIT) de voorlopers in deze snelle race. Ondanks een iets latere start, wist VanEck’s $HODL ETF snel aansluiting te vinden bij de concurrentie. De intensiteit waarmee deze fondsen uit de startblokken schoten, toont de groeiende interesse en het vertrouwen in Bitcoin als een beleggingsmiddel.

Robinhood voegt Spot Bitcoin ETFs toe na goedkeuring

Robinhood CEO Vlad Tenev kondigt aan dat zijn beursplatform de nieuwe Spot Bitcoin ETFs gaat aanbieden. Dankzij de lancering van de Spot ETFs wordt het voor investeerders een stuk eenvoudiger om bitcoin te kopen en op een relatief veilige manier vast te houden.

Bitcoin ETF’s goedgekeurd in VS

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 10 januari 2024 een historische stap gezet door de allereerste spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) goed te keuren. Deze goedkeuring markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie en integratie van Bitcoin binnen het traditionele financiële systeem.

Wat is een Spot Bitcoin ETF?

Een spot Bitcoin ETF is een beursgenoteerd fonds dat de prijs van Bitcoin rechtstreeks volgt, voornamelijk door een aanzienlijke hoeveelheid van de cryptocurrency zelf te houden. In tegenstelling tot Bitcoin Futures ETF’s, die afhankelijk zijn van futurescontracten en speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin, bieden spot Bitcoin ETF’s directe blootstelling aan de actuele prijsbewegingen van Bitcoin.


The post Goedemorgen Bitcoin: ETF’s pakken de spotlight appeared first on Bitcoinmagazine.nl.