Goedemorgen Bitcoin: El Salvador heeft ‘plots’ 5.000 BTC extra

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Lazarus Group gebruikt Tornado Cash voor witwassen van $12 miljoen aan Ether (ETH)

De beruchte Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus is weer begonnen met het gebruik van Tornado Cash. Ze hebben de mixservice ingezet om $12 miljoen aan Ether (ETH) wit te wassen.

Analysebedrijf Elliptic houdt de geldstromen van het hackerscollectief in de gaten. Zij delen nu dat er $12 miljoen aan gestolen ETH via Tornado Cash is verplaatst. Er liggen zware sancties op de mixing dienst en ontwikkelaars ervan zijn opgepakt. Alexey Persev is bijvoorbeeld aangeklaagd en zit in afwachting van een rechtszaak.

Toch blijven hackersorganisaties gebruik maken van de mixservice. Volgens Elliptic werd het geld in november 2022 gestolen tijdens een hack van cryptoberus HTX en hun bridge genaamd HTX Eco Chain. (HECO). Tijdens de aanval werd er $30 miljoen gestolen uit de hot wallet van de beurs. Later die dag werd er nog eens $86,6 miljoen buit gemaakt uit de HECO Chain.

Dit land heeft ruim 5.000 bitcoin (BTC), veel meer dan gedacht

Enkele uren nadat El Salvador een “groot deel” van zijn bitcoin naar een fysiek beveiligde cold-wallet verplaatste, beginnen Bitcoiners al donaties te sturen naar het land. Zo ontving El Salvador onder andere de onderstaande reeks met bitcoin-donaties in de wallet, die nu voor bijna 400 miljoen aan bitcoin bevat.

Uit de wallet blijkt dat El Salvador 5.689 bitcoin bezit. Dat is veel meer dan de 2.864 bitcoin die het land eerder werden toegedicht. Zodoende moet de Nayib Bukele Portfolio Tracker even worden aangepast. Die geeft nu namelijk nog een portfolio van ongeveer 200 miljoen dollar aan bitcoin aan.

Krijgt bitcoin een grote correctie voor de halving?

De bitcoin koers staat op het moment van schrijven onder druk en komt na een daling van ruim 6 procent binnen op ~68.000 dollar. Volgens de data van Glassnode kan bitcoin weleens aan een correctie beginnen die eindigt rond het niveau van 61.700 dollar.

Maar op basis waarvan verwachten ze die koersdaling nog voor de volgende halving?

Op basis van de zogenoemde MVRV Pricing Bands verwachten de analisten van Glassnode dat bitcoin aan een correctie kan beginnen door een hertest van het MRVR niveau van 2,4 (gele lijn).


The post Goedemorgen Bitcoin: El Salvador heeft ‘plots’ 5.000 BTC extra appeared first on Bitcoinmagazine.nl.