Goedemorgen Bitcoin: eerste dinsdag van 2024 belangrijke dag

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met en bitcoinontbijt.

Coinbase Cusotdy heeft nieuwe CEO in aanloop naar ETF

Coinbase heeft naar verluidt de directeur van zijn bewaartak vervangen. Bloomberg meldt dat Aaron Schnarch, CEO van Coinbase Custody, zijn functie neerlegt.

Rick Schonberg heef Scharnach vervangen als CEO. Hij is sinds 2021 senior fintech-manager bij Coinbase. De precieze benaming was zijn oude rol was head of custody, foundations and trading. In zijn professionele carriére werkte hij eerder al bij State Street, JPMorgan Chase en Goldman Sachs.

Het is een bijzondere timing, gezien Coinbase op het punt staat om de custody te doen voor tal van spot ETF’s. Alleen Fidelity doet haar eigen custody van alle kanshebbers.

Changpeng Zhao Mag Verenigde Staten Niet Verlaten Wegens Vluchtrisico

De voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao, mag de Verenigde Staten opnieuw niet verlaten terwijl hij wacht op zijn vonnis voor overtredingen van de bankwetgeving. Deze beslissing van de Amerikaanse districtsrechter Richard A. Jones komt slechts drie weken nadat hij een eerder vonnis herriep dat Zhao toestond terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten voorafgaand aan zijn veroordeling in februari.

SEC Kan Aankomende Dinsdag Bitcoin ETF Goedkeuren, Deadline in Zicht

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) staat mogelijk op het punt om aanvragen voor een spot Bitcoin ETF goed te keuren. Volgens een recent rapport van Reuters, uitgebracht op zaterdag 30 december, is er een sterke indicatie dat de SEC mogelijk al op de aanstaande dinsdag haar goedkeuring zal verlenen aan aanvragen voor spot Bitcoin Exchange-Traded Funds.

Deze potentiële goedkeuring komt net voor de kritische deadline van 10 januari 2024. Op deze datum is de SEC verplicht om haar finale besluit bekend te maken over de langverwachte aanvragen van investeringsfondsen zoals ARK Invest en 21Shares.


The post Goedemorgen Bitcoin: eerste dinsdag van 2024 belangrijke dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.