Goedemorgen Bitcoin: Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft drie personen aangeklaagd voor het stelen van meer dan $400 miljoen aan cryptovaluta. Het ging om het geld dat buit was gemaakt bij de failliete beurs FTX.

Volgens de aanklacht die vorige week bij de federale rechtbank is ingediend betrof het een SIM-swapping-aanval.

De drie personen – Robert Powell, Emily Hernandez en Carter Rohn – deden deze aanval van maart 2021 tot april 2023. Er waren naar verluidt meerdere slachtoffers bij betrokken, zo valt op te maken uit de aanklacht die bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois is ingediend.

De naam van FTX is daarin niet gedeeld, maar Bloomberg heeft achterhaald dat het wel om dit handelsplatform gaan. Ze baseren deze uitlatingen op het zogenaamde Victim Company-1 document.

Valkyrie wil naast Coinbase ook BitGo gebruiken als custodial voor bitcoin ETF

Een nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat zien dat vermogensbeheerbedrijf Valkyrie een nieuwe custodial heeft gekozen voor zijn bitcoin ETF.

Valkyrie heeft met BRRR een nieuw fonds in de markt staan. Ze gebruiken hiervoor de diensten van Coinbase Custody. Maar volgens de laatste aanvraag heeft het bedrijf nu ook gekozen om BitGo aan deze lijst toe te voegen. Ze zijn echter van plan om naast BitGo gewoon “naast” Coinbase te gaan gebruiken.

“De Sponsor verwacht de bewaardiensten van zowel Coinbase als BitGo te gebruiken om de bitcoin van de Trust te bewaren.”

Bijna $1 Miljard aan Bitcoin Opties Vervalt Vandaag: Duwt Dit de Prijs Omhoog?

Vandaag zal bijna $1 miljard aan bitcoin optiecontracten aflopen. Dit is redelijk bullish en komt na het herstel van de markt na de dip die ontstond na de lancering van bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Veel mensen speculeren dat het aflopen van de derivaten op bullish zijn voor de prijs van bitcoin gedurende het weekend.

De afloop betreft ongeveer 22.000 bitcoin optiecontracten, met een waarde van $960 miljoen. Ondanks dat het kleiner is dan de enorme afloop van vorige week, is het een aanzienlijk volume aan contracten die hun einde naderen.

De put/call ratio staat op 0,66, wat wijst op een overwicht van calls of lange contracten ten opzichte van puts of korte contracten. Een opvallend punt is het ‘max pain point’ op $42.000, waar de maximale verliezen zouden optreden, toch blijft er aanzienlijke interesse op de $50.000 prijs met 14.191 call contracten gewaardeerd op $610 miljoen, en op de $45.000 stakingsprijs met 12.307 call contracten.

Met een overwicht aan calls ten opzichte van puts, en grote interesse op hogere stakingsprijzen, duidt dit op een optimistische marktverwachting voor bitcoin op de korte termijn!

“Bitcoin miners gebruiken 0,6% tot 2,3% van alle elektriciteit in de VS”

Uit een nieuw onderzoeksrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) blijkt dat bitcoin miners in de Verenigde Staten tussen 0,6% en 2,3% van de totale elektriciteitsproductie van het land verbruiken.

Deze stijging van het elektriciteitsverbruik door deze sector wordt aan een aantal redenen toegeschreven. Zo is de mining markt an sich hard gegroeid. Ook het harde optreden van de Chinese overheid in 2021 tegen miners helpt mee. Als gevolg hiervan verhuisden veel bedrijven naar de VS. Ook zijn er in Texas en New York, twee staten met veel ongebruikte energie, grote nieuwe mining farms geopend.

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX appeared first on Bitcoinmagazine.nl.