Goedemorgen Bitcoin: DNB In Hoger Beroep In Ruzie Over Toezichtkosten

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

DNB In Hoger Beroep In Ruzie Over Toezichtkosten Cryptosector

Het conflict tussen De Nederlandsche Bank (DNB) en een groep van elf Nederlandse cryptobedrijven escaleert. De toezichthouder gaat in hoger beroep tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank over teveel betaalde toezichtkosten. De DNB heeft te hoge toezichtkosten opgelegd aan bedrijven actief in de bitcoinhandel. Tot nu toe wil de DNB echter nog niets terugbetalen, tot groot chagrijn van de Vereniging van de Nederlandse bitcoinbedrijven (VBNL).

The Block Breekt Los van FTX-schandaal na Overname door Foresight Ventures

The Block, een prominente crypto media onderneming, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan het Singaporese venture capital bedrijf Foresight Ventures. Deze deal waardeert The Block op $70 miljoen.

Deze overname is bijzonder relevant gezien het loskoppelt The Block van de financiële banden met het FTX-schandaal, dat een jaar geleden aan het licht kwam. De voormalige CEO van The Block, Mike McCaffrey, werd vorig jaar ontslagen nadat bleek dat hij meerdere miljoenen dollars aan leningen had ontvangen van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. McCaffrey gebruikte deze fondsen onder meer voor de financiering van een vastgoedproject in de Bahama’s en de uitkoop van niet-werknemer aandeelhouders van The Block in 2021.

Cboe Digital, de crypto-afdeling van de Chicago Board of Options Exchange, deelt dat het vanaf 11 januari zogenoemde Margined Futures gaat aanbieden voor bitcoin en ether.

Eerder kreeg het in juni al goedkeuring voor deze financiële producten van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Volgens een persbericht zal de Cboe het de eerste Amerikaanse gereguleerde beurs en clearinghouse worden die zowel spot- als leveraged derivatenhandel op één enkel platform mogelijk maakt.

Met “margined futures” kunnen traders een hefboom gebruiken om een positie in te nemen die groter is dan de omvang van hun onderpand. Daarmee kun je dus méér risico’s nemen in de hoop meer winst te pakken op prijsfluctuaties. Het zorgt er echter ook voor dat je van een koude kermis thuis kunt komen en grote verliezen maakt. Met de normale futures die de Cboe al aanbiedt, is deze hefboomwerking niet mogelijk.


The post Goedemorgen Bitcoin: DNB In Hoger Beroep In Ruzie Over Toezichtkosten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.