Goedemorgen Bitcoin: Deze 2 cryptobeurzen profiteren van problemen bij Binance

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen. Dit komt na de recente schikking van Binance met de Amerikaanse autoriteiten. Volgens gegevens van Kaiko leed Binance, ondanks het verlies van marktaandeel, geen significante daling in liquiditeit.

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, bereikte vorige week een schikking van $4 miljard met de Amerikaanse autoriteiten, waaronder het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Financiën en de Commodity Futures Trading Commission. Deze schikking, een van de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, volgde op beschuldigingen van witwassen en schending van sancties. Als gevolg hiervan trad voormalig CEO Changpeng Zhao af.

Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de detailhandel. Leden van de Treasury Select Committee hebben hun bedenkingen geuit over de implementatie van deze nieuwe valuta, waarbij ze het cruciaal vinden om een evenwicht te bewaren tussen innovatie en de mogelijke risico’s.

Het comité benadrukt het belang van een diepgaande beoordeling door de Bank of England en het Ministerie van Financiën. Deze beoordeling moet de voordelen, risico’s en kosten van de digitale pond nauwkeurig in kaart brengen. Zij stellen voor om in eerste instantie een lagere limiet te hanteren voor de waarde van digitale ponden, om zo het risico op een mogelijke bankrun te verminderen in tijden van financiële instabiliteit.

‘Bitcoin president’ van El Salvador doet tijdelijk stap opzij om herkozen te kunnen worden

El Salvador’s President Nayib Bukele, bekend om zijn steun aan Bitcoin als wettig betaalmiddel, heeft op 1 december afstand gedaan van zijn presidentschap. Dit besluit volgt na goedkeuring van de Salvadoraanse Wetgevende Vergadering, waardoor hij zich kan concentreren op zijn herkiesingscampagne voor 2024. Claudia Rodríguez de Guevara neemt het stokje over als waarnemend president en zal naar verwachting tot juni 2024 dienen. De volgende algemene verkiezingen staan gepland voor februari 2024.

Bukele, die in juni 2019 aantrad, verwierf snel bekendheid door zijn pogingen om het moordcijfer in El Salvador – destijds een van de hoogste ter wereld – te verminderen, en door zijn pro-crypto beleid. Hij bepleitte de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in september 2021 en zette zich in voor de oprichting van een door vulkaanenergie aangedreven ‘Bitcoin City’ in het land.


The post Goedemorgen Bitcoin: Deze 2 cryptobeurzen profiteren van problemen bij Binance appeared first on Bitcoinmagazine.nl.