Goedemorgen Bitcoin: daling veroorzaakt $1 miljard aan liquidaties

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Enorme bitcoin crash veroorzaakt $1 miljard aan liquidaties

De bitcoin koers bereikte gisteren ternauwernood een nieuwe all-time high en donderde daarna plotseling met 10.000 dollar omlaag van 69.000 naar 59.000 dollar.

Als gevolg daarvan zijn er voor 1 miljard dollar aan opties en futurescontracten geliquideerd. Dat kan weleens goed zijn voor de markt, omdat hiermee een deel van de hefboom-gekkies uitgewassen zijn.

De bitcoin koers wist met het nieuwe hoogtepunt van 69.200 dollar net aan de all-time high van november 2021 van 69.044 te doorbreken.

Santiment claimt dat de grote meerderheid van de speculatie het gevolg was van handelaren die hadden verwacht dat bitcoin hierna het niveau van 70.000 dollar zou doorbreken.

Een kleiner deel van de liquidatiegolf kwam van shortposities, die werden geliquideerd nadat bitcoin een nieuwe all-time high aantikte.

Econoom: “Bitcoin gaat MicroStrategy vernietigen”

De goudkoers is op maandag richting een all-time high geschoten en dat is voor Peter Schiff natuurlijk een reden om wat bitcoiners belachelijk te maken. Ditmaal moeten Mark Cuban en Michael Saylor het ontgelden voor het feit dat zij bitcoin boven goud prefereren.

Peter Schiff maakt zich al jaren druk om bitcoin en ditmaal is hij pissig over het feit dat de media meer aandacht geeft aan de digitale munt dan aan zijn favoriete goud.

“Ondanks de stijging van goud van 33 dollar vandaag, waarmee het op zijn hoogste koers ooit is gekomen tijdens Amerikaanse handelsuren, hoorde ik goud alleen maar genoemd worden op CNBC door Mark Cuban; die zei dat hij geen goud zal kopen.

In plaats daarvan schepte hij op over het kiezen van bitcoin boven goud. Deze haai zwemt in de verkeerde tank”, aldus Peter Schiff.

Overigens investeert de succesvolle Mark Cuban niet alleen in bitcoin. Hij stak ook substantiële bedragen in verschillende altcoins, waarmee hij laat zien in de potentie van blockchain-technologie in zijn algemeenheid te geloven.

Binance.US is ‘geïmplodeerd’ door ontslagen en omzetdip na SEC-rechtszaak

De rechtszaak van de U.S. Securities and Exchange Commission tegen Binance.US in juni heeft diepe sporen achtergelaten. Het bedrijf was gedwongen om ruim 200 werknemers te ontslaan, of tweederde van zijn personeelsbestand. Reden is een daling van 75% in omzet, zo meldt The Block op basis van een openbaar document en quotes van operationeel directeur Christopher Blodgett van Binance US.

“Onze handelsvolumes en bedrijf in het algemeen zijn geïmplodeerd,” zegt Blodgett tijdens een verklaring in december die dinsdag is vrijgegeven. Hij merkt ook op dat er “geen werkelijke misstanden” zijn bij Binance.US.


The post Goedemorgen Bitcoin: daling veroorzaakt $1 miljard aan liquidaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.