Goedemorgen Bitcoin: CZ moet maanden de gevangenis in

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Oprichter van Binance moet de cel in

Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Dat blijkt na de uitspraak van de rechter in de zaak tegen de voormalig cryptokoning. Changpeng Zhao, beter bekend als CZ, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden. De voormalige CEO van de cryptobeurs Binance werd schuldig bevonden aan het overtreden van de Amerikaanse antiwitwaswetgeving. De uitspraak vond plaats op 30 april in het Amerikaanse districtsgerecht voor het westelijke district van Washington.

De straf is een stuk lager dan voormalig concurrent Sam Bankman-Fried kreeg te horen. Laatstgenoemde ging in beroep tegen een celstraf van 25 jaar nadat zijn crypto-imperium implodeerde. Binance bestaat nog, en CZ trad ‘vrijwillig’ af.

KPMG: rijke beleggers zien bitcoin als bescherming tegen inflatie

KPMG is een grootheid in de wereld van accountancy en volgens de analisten van het bedrijf zien investeerders bitcoin steeds meer als een manier om zich te beschermen tegen inflatie; het waardeverlies van overheidsmunten. In een nieuw rapport kijkt KPMG naar de Canadese markt en zegt het dat in 2023 de helft van alle financiële dienstverleners crypto-producten aanbieden, terwijl dat in 2021 nog 41 procent was.

Rijke investeerders kiezen voor bitcoin
Verder kwam uit het onderzoek van KPMG dat 39 procent van alle Canadese institutionele beleggers crypto (en vooral bitcoin) in hun portfolio hadden. Dat percentage lag in 2021 nog op 31 procent.

MicroStrategy bezit nu voor $13,6 miljard aan Bitcoin, 1% van de totale circulerende voorraad

MicroStrategy bezit nu voor $13,6 miljard aan bitcoin en dat 1% van de totale circulerende voorraad. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse broker Canaccord Genuity. Ze verlaagden hun koersdoel voor het bedrijf naar $1.590 van $1.810, maar handhaafde zijn koopadvies.

MicroStrategy bezit $13,6 miljard aan bitcoin
MicroStrategy (MSTR) haalde meer dan $1,5 miljard op in het eerste kwartaal en gebruikte de opbrengsten om nog eens 25.250 bitcoin (BTC) te kopen. Ze bezitten nu 214.400 BTC ter waarde van ongeveer $13,6 miljard, aldus Canaccord Genuity in een onderzoeksrapport.


The post Goedemorgen Bitcoin: CZ moet maanden de gevangenis in appeared first on Bitcoinmagazine.nl.