Goedemorgen Bitcoin: Cryptobeurs Kraken geregistreerd bij DNB

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijgezet.

Kraken verovert plek in cryptoregister van De Nederlandsche Bank

Kraken, een prominente speler in de cryptowereld, heeft officieel een VASP-registratie van De Nederlandsche Bank (DNB) gekregen. Deze stap is een volgende stap in het proces van de cryptobeurs om zijn activiteiten uit te breiden binnen Europa. Het kan zijn diensten nu ook aan Nederlandse klanten kan aanbieden.

Met deze registratie demonstreert Kraken naar eigen zeggen zijn toewijding aan het naleven van Europese regelgeving, terwijl het zijn invloed op de continentale markt vergroot. Het bedrijf heeft vergelijkbare registraties in andere Europese landen zoals Spanje, Italië en Ierland en zet zijn inspanningen voort om in meer Europese markten voet aan de grond te krijgen.

Michael Saylor: MicroStrategy Is Beter dan Bitcoin ETF’s als Investering

In de recente kwartaalpresentatie van MicroStrategy kwam naar voren dat het bedrijf zich niet alleen als een softwarefirma ziet, maar nadrukkelijk als een innovator op het gebied van bitcoin. Onder leiding van Michael Saylor, een bekende bitcoin voorvechter, legde MicroStrategy de focus op zijn diepgaande betrokkenheid bij bitcoin, ondanks dat de kwartaalcijfers achterbleven bij de verwachtingen. Tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal heeft Saylor zijn bedrijf gepositioneerd als een “bitcoin ontwikkelingsbedrijf”.

Sinds de oprichting in 1989 was MicroStrategy oorspronkelijk alleen actief als een softwareadviesbureau. Dit veranderde drastisch in het midden van 2020, toen CEO Michael Saylor begon met het omzetten van de bedrijfsreserves van contant geld naar bitcoin. Hierdoor is MicroStrategy uitgegroeid tot de grootste openbaar verhandelde houder van bitcoin, met een bezit van meer dan 190.000 bitcoins, ter waarde van meer dan 8 miljard dollar. MicroStrategy heeft al meer dan $2 miljard winst op alle bitcoin dat ze hebben aangekocht over de laatste paar jaar, dat doen ze niet verkeerd!

“Ethereum mogelijk naar $3.500”, volgens crypto-analist Michaël van de Poppe

Een veel gevolgde crypto-analist uit zijn bullish sentiment richting ethereum (ETH), de op een na grootste digitale asset qua marktkapitalisatie.

Crypto-strateeg Michaël van de Poppe vertelt zijn 691.900 volgers op het sociale mediaplatform X dat ethereum klaar is om een run naar $3.500 te veroorzaken, een prijs die het sinds april 2022 niet meer heeft gezien.

Volgens de grafiek van Van de Poppe heeft ethereum een weerstandsniveau van ongeveer $2.145 omgezet in een ondersteuningszone. Op het moment van schrijven handelt ethereum op $2.358, ongeveer 48% onder het bullish prijsdoel van Van de Poppe.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Cryptobeurs Kraken geregistreerd bij DNB appeared first on Bitcoinmagazine.nl.