Goedemorgen Bitcoin: Crypto analist voorspelt waarom Bitcoin koers kan stijgen naar $150.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Ripple whales slaan toe: $55 miljoen aan XRP gekocht in één dag!

De prijs van XRP is in de afgelopen 48 uur met 4,65% gestegen en bereikte op 25 mei $0,542. De recente stijging van de XRP koers komt door de groeiende opwinding over mogelijke spot XRP exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten en een accumulatietrend onder grote investeerders, ook wel “whales” genoemd.

De verwachting dat er in de toekomst XRP ETFs komen, heeft de prijsstijging aangewakkerd. Geoffrey Kendrick, een analist bij Standard Chartered, wees Solana en XRP aan als mogelijke kandidaten voor ETFs, na de goedkeuring van spot ether ETFs in de VS.

Hij denkt dat deze crypto ETFs rond 2025 zullen verschijnen. Kendrick zei: “Voorlopig zullen de dominantie van Bitcoin en Ether blijven toenemen, met een paar geselecteerde ‘volgende winnaars’ erbij.”

Presidentskandidaat Donald Trump uit zich opnieuw erg bullish over crypto

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, vindt dat Amerika de koploper moet zijn in de cryptowereld. “Ons land moet de leider zijn, er is geen tweede plaats,” schreef Trump op 25 mei op Truth Social, het sociale mediaplatform van Trump Media and Technology Group (TMTG). Daarnaast zei hij ook positieve dingen tijdens een toespraak afgelopen zaterdag.

Trump zei dat hij positief en open staat tegenover cryptobedrijven en alles wat met deze nieuwe industrie te maken heeft. Hij bekritiseerde ook de huidige president, Joe Biden, met wie hij het opneemt in de verkiezingen van 2024. Trump schreef: “CROOKED JOE BIDEN, DE SLECHTSTE PRESIDENT IN DE GESCHIEDENIS VAN ONS LAND, WIL DAT CRYPTO STERFT. DAT ZAL NOOIT GEBEUREN MET MIJ!”

De opmerkingen van Trump kwamen vlak voor zijn toespraak op de Nationale Conventie van de Libertarische Partij in Washington. Tijdens deze conferentie zei Trump vervolgens: “I will keep Elizabeth Warren and her goons away from your Bitcoin. And I will never allow the creation of a Central Bank Digital Currency (CBDC).”

Crypto analist voorspelt waarom Bitcoin koers kan stijgen naar $150.000

Na weken van schommelingen probeert de Bitcoin koers nu boven het belangrijke weerstandsniveau van $70.000 te komen. Als de crypto valuta deze stijgende lijn kan vasthouden, verwachten analisten een nieuwe recordhoogte, mogelijk boven de $100.000.

Op 21 mei bereikte Bitcoin $71.000. Dit kwam door een grote toename in spot-aankopen en de aanschaf van Bitcoin ETF’s. De markt is nu zenuwachtig over wat de huidige prijsbewegingen betekenen. Sommige mensen denken dat de recente stijging zijn hoogtepunt heeft bereikt, terwijl anderen geloven dat er een nieuwe bull run is begonnen, zoals eerder gebeurde na de halvering.

Crypto expert TradingShot schreef in een bericht op TradingView dat Bitcoin waarschijnlijk een nieuwe stijging ingaat na een periode van consolidatie na de halvering. Dit past bij patronen die we in eerdere Bitcoin cycli hebben gezien, wat wijst op een mogelijke stijging richting $150.000. TradingShot merkte op dat er vaak een periode van twee maanden van consolidatie is voor en na de halvering. Deze fase gaat meestal vooraf aan een grote stijging in de prijs van Bitcoin.

TradingShot onderzocht ook technische indicatoren zoals de Mayer Multiple Band (MMB) en de Bollinger Bands Width (BBW). Als Bitcoin boven de MMB van 1 standaarddeviatie (SD) handelt, is dat een teken van een opwaartse trend, vooral na het dieptepunt van de BBW. Historisch gezien stijgt de prijs van Bitcoin daarna naar het MMB 3SD-niveau.

 

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Crypto analist voorspelt waarom Bitcoin koers kan stijgen naar $150.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.