Goedemorgen Bitcoin: cruciale rol voor Bitcoin ETF bij adoptie

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

President van Colombia is een bitcoin hodler

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft sinds deze week bitcoin. Terwijl veel andere landen in de regio (zoals in El Salvador) cryptocurrency’s met een positieve blik benaderen, lijkt er in Colombia ook een voorzichtige beweging op gang te komen.

Samson Mow, de CEO van Jan3, deelt op Twitter dat hij de Colombiaanse president een beetje bitcoin ter waarde van 100.000 sats heeft gestuurd. Hierna deelde president Petro een bericht waarin hij stelt dat de tech van cryptocurrency’s veelbelovend zou kunnen zijn voor het Colombiaanse volk. Samson Mow zei:

“De Colombiaanse president is nu absoluut een Bitcoin HODLer. 100.000 sats om precies te zijn.”

CEO van eToro doet mee aan hype: ‘Cruciale rol voor Bitcoin ETF bij adoptie’

eToro’s CEO, Yoni Assia, benadrukt de cruciale rol van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) en gebruikersvriendelijke platforms in het stimuleren van Bitcoin adoptie. Tijdens de recente Abu Dhabi Finance Week onthulde Assia dat institutionele beleggers, die vaak rigide systemen hanteren, baat kunnen hebben bij Bitcoin ETF’s.

Deze fondsen passen naadloos in hun bestaande operationele structuren, waardoor het voor hen eenvoudiger wordt om in de markt te stappen zonder nieuwe infrastructuur te ontwikkelen. Dat vertelt de bestuurder in gesprek met Cointelegraph.

Een Bitcoin ETF biedt een institutioneel erkende investeringsvorm, wat kan leiden tot een grotere legitimiteit van Bitcoin in de ogen van institutionele investeerders. Dit zou de prijs van het activum ten goede kunnen komen. De waarde van Bitcoin overschreed in oktober $35.000, een niveau dat sinds mei 2021 niet meer was gezien, deels door de opwinding rond de goedkeuring van spot ETF’s. Bitcoin schommelt sindsdien tussen $37.000 en $38.000.

Bloomberg-analist: ‘SEC gaat mogelijk alle Bitcoin ETFs goedkeuren in januari’

Volgens Bloomberg-analist James Seyffart is het goed mogelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle Spot Bitcoin ETFs op hetzelfde moment goedkeurt in januari 2024.

Waarom?

Omdat de SEC tegen alle verwachtingen in heel vroeg een beslissing nam op de ETF van Franklin Templeton. Om die reden lijken ze de weg vrij te maken voor een lancering in januari.

“Wow. De SEC besluit nu wel heel vroeg over de aanvraag van Franklin. Ze hoefden in principe pas op 1 januari een beslissing te nemen. Het is verder opvallend dat Franklin de enige aanvrager is die nog geen geüpdate S-1 heeft ingeleverd. Ik vraag me af in hoeverre dat impact heeft…


The post Goedemorgen Bitcoin: cruciale rol voor Bitcoin ETF bij adoptie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.