Goedemorgen Bitcoin: commotie over nieuwe Europese regels over geld

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Vaarwel Financiële Vrijheid? EU Verbiedt Anonieme Crypto Transacties!

De Europese Unie (EU) heeft onlangs belangrijke wijzigingen in haar wetgeving tegen witwassen van geld (AML) doorgevoerd. Hierdoor is het nu illegaal om cryptocurrency betalingen te doen met ongeïdentificeerde zelfbeheerde wallets. Dit maakt deel uit van een breder pakket aan regels om financiële misdrijven binnen het continent aan te pakken. Op 19 maart stemde de meerderheid van de leidende commissie van het EU-parlement voor deze maatregel.

Volgens de nieuwe AML-regels zijn contante betalingen boven de €10.000 nu verboden, met een lagere limiet van €3.000 voor anonieme contante betalingen. Ook zijn er beperkingen voor cryptocurrency betalingen, vooral gericht op ongeïdentificeerde wallets die door aanbieders worden beheerd, zoals die via mobiele, desktop of browserapplicaties worden aangeboden.

Investeringsgoeroe Jim Rogers Voorspelt: Bitcoin Gaat Naar Nul!

Jim Rogers, een ervaren belegger die samen met miljardair George Soros het Quantum Fonds oprichtte, blijft sceptisch over cryptocurrencies, waaronder bitcoin. Ondanks de recente stijging van de bitcoin prijs, gelooft Rogers dat alle cryptocurrencies uiteindelijk zullen verdwijnen, waarbij bitcoin mogelijk naar nul gaat. “Ik ben erg sceptisch over crypto. Ik verwacht niet dat het blijft bestaan. Het is geweldig geweest voor sommige mensen nu. Niet voor mij, maar ik zie geen langetermijnwaarde in cryptocurrency”. Maar waarom is Jim Rogers zo bearish over crypto?

Rogers geeft de voorkeur aan tastbare activa
Jim Rogers heeft een langdurige voorkeur voor tastbare activa boven digitale valuta’s. “Ik heb meer vertrouwen in de toekomst in echte dingen die mensen kunnen gebruiken dan in bitcoin,” legde hij uit. Hij is ervan overtuigd dat de waarde van grondstoffen zoals rijst en suiker zal blijven bestaan, in tegenstelling tot de “onzekere toekomst” van cryptocurrencies.

De Redenen Achter de Recordinstroom van Ethereum naar Gecentraliseerde Beurzen

Hoewel ethereum een lange tijd een van de best presterende crypto munten was, gaat het de laatste twee weken aanzienlijker minder met de prijs. Dit komt volgens gegevens van de blockchain tracker IntoTheBlock door een toename van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rondom de mogelijke status als effect van ethereum. Maar wat zijn hier precies de redenen voor?

Stijging van eth naar beurzen
Een opvallend gevolg hiervan is de recordinstroom van eth naar gecentraliseerde beurzen. In de afgelopen week brachten holders maar liefst 720 miljoen dollar aan eth naar deze beurzen. Dit is de grootste wekelijkse instroom sinds september 2022. Tegelijkertijd is de totale hoeveelheid eth die langer dan een jaar in wallets wordt vastgehouden, blijven stijgen, ondanks het negatieve nieuws.


The post Goedemorgen Bitcoin: commotie over nieuwe Europese regels over geld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.