Goedemorgen Bitcoin: Coinbase maakt meer dan $1 miljard in een kwartaal

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Coinbase maakt een winst van meer dan 1 miljard in Q1 2024

Coinbase heeft indrukwekkende financiële resultaten gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2024, waarmee het de verwachtingen heeft overtroffen en zijn sterke marktpositie als wereldwijde leider heeft laten zien.

Het bedrijf rapporteerde een omzet van $1,6 miljard, een stijging van 72% ten opzichte van het vorige kwartaal. Het nettoresultaat bedroeg $1,18 miljard, wat neerkomt op $4,40 per aandeel, en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten.

Bitcoin koers spiegelt lanceerpatroon Spot Bitcoin ETFs

De recente dalingen van de bitcoin koers lijken op de dalingen die we zagen tijdens de lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs in januari. Volgens sommige analisten zou dat kunnen betekenen dat we volgende week al een nieuwe opleving zien voor bitcoin.

Bitcoin koers zakt na lancering ETFs in Hong Kong
Opvallend is dat bitcoin deze week daalde, nadat de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong werden gelanceerd. Grappig genoeg zagen die ETFs wel even 217 miljoen dollar aan instromen. Ondanks dat wisten zij de bitcoin koers niet op te tillen en daalde de digitale munt met 7 procent sinds die lancering.

Wasabi Wallet stopt met bitcoin CoinJoin feature

zkSNACKs stopt met zijn CoinJoin-coordinator. Dit besluit gaat vanaf 1 juni 2024 van kracht. zkSNACKS is de ontwikkelaar van de Wasabi Wallet, een bitcoin wallet waarmee je extra privacy kunt (terug)krijgen over je coins.

Privacywallet doet stapje terug
Nadat eerder hardhandig een einde werd gemaakt aan concurrent Samourai Wallet (waarbij de twee ontwikkelaars werden opgepakt en softwarediensten en een website werden neergehaald), staat alles bij Wasabi Wallet nu ook op scherp.

zkSNACKs was een pionier op het gebied van privacy voor bitcointransacties. Door te stoppen met de coördinator, een tool die alle inputs van CoinJoins verzamelde, hoopt de ontwikkelaar uit moeilijk vaarwater te blijven. Amerikaanse regels zijn te gevaarlijk voor de personen achter deze dienst.


The post Goedemorgen Bitcoin: Coinbase maakt meer dan $1 miljard in een kwartaal appeared first on Bitcoinmagazine.nl.