Goedemorgen Bitcoin: CEO Binance laat van zich horen, CZ in de problemen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Borgtocht van CZ van Binance afgewezen door federale rechter

Changpeng ‘CZ’ Zhao, de oprichter van Binance, moet in de Verenigde Staten blijven. Hij hoopte op borgtocht te mogen, maar dat voorstel is nu door de federale rechter afgewezen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie diende een motie in die hem verplicht om in het land te blijven tot hij begin volgend jaar wordt veroordeeld.

Zhao bekende vorige week schuldig te zijn aan het overtreden van de Bank Secrecy Act en nam ontslag als CEO van Binance. De beurs zelf pleitte schuldig aan de beschuldigingen van het overtreden van sancties en wetten, en stemde in om een boete van $4,3 miljard te betalen. Verder gaan ze beter monitoren om zich aan de regels te kunnen houden, en zullen ze verslag uitbrengen aan de Amerikaanse regering.

Nieuwe Binance CEO deelt plannen voor de toekomst

Richard Teng, voormalig hoofd van de regionale markten bij Binance, heeft de rol van CEO overgenomen bij de grootste cryptobeurs ter wereld. Dit volgt op het besluit van Changpeng “CZ” Zhao om af te treden als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie, aangekondigd op 21 november.

Teng onthulde in een blogpost van 27 november zijn ambitieuze plannen voor de cryptobeurs. Hij benadrukte zijn toewijding aan het bevorderen van groei en de adoptie van Web3, steunend op de steun van CZ en het Binance-leiderschapsteam. Teng belooft dat klanten spoedig meer van hem zullen horen en benadrukt zijn enthousiasme voor zijn nieuwe rol.

Probleem voor Bitcoin: ontwikkelaars moeten wakker worden!

Antoine Riard, die in oktober van dit jaar besloot om te stoppen als Lightning Network ontwikkelaar, zegt dat de tweede laag op Bitcoin mogelijk extreem kan centraliseren als de ontwikkelaars niet ingrijpen. Volgens Riard luisteren ontwikkelaars teveel naar rijke investeerders en kijken ze te weinig naar wat er echt nodig zou zijn voor de toekomst van Bitcoin en het Lightning Network.

Op deze manier komen er volgens hem teveel risico’s in het systeem te zitten en ontstaat het risico op censuur; en dat is juist waar Bitcoin tegen zou moeten beschermen.


The post Goedemorgen Bitcoin: CEO Binance laat van zich horen, CZ in de problemen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.