Goedemorgen Bitcoin: BTC en ETH Dalen Samen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mede-oprichter Wikipedia negatief over bitcoin ten opzichte van banken

Jimmy Wales, de medeoprichter van Wikipedia, neemt geen blad voor de mond als het om bitcoin gaat. Op X stuurt hij een scherpe tweet waarin hij zijn twijfels uit over de grootste cryptocurrency.

Hij contrasteerde bitcoin met de betrouwbaarheid van het traditionele banksysteem:

“Ik ben het wachtwoord van mijn bank vergeten en ben mijn volledige vermogen kwijt. Nee, eigenlijk is dat niet gebeurd, omdat banken werken en bitcoin niet.”

De opmerking maakte veel los in de community. Onder andere Ardoino van Tether reageert dat Wikipedia uiteindelijk zal worden vervangen door een gedecentraliseerd alternatief.

Bitcoin en Ether Dalen Samen: $320 Miljoen Aan Liquidaties

In een plotselinge marktwending daalde Bitcoin vandaag tot $42.200, een afname van bijna 4%. Tegelijkertijd zakte Ether met bijna 5% naar $2.230. Deze daling had een aanzienlijke impact op de cryptomarkt, waarbij meer dan $320 miljoen aan lange posities werden geliquideerd.

Deze forse daling leidde tot massale liquidaties van lange posities op beurzen. Door deze volatiliteit werden meer dan $94 miljoen aan bitcoinposities geliquideerd, waarvan het merendeel ($85 miljoen) long posities betrof. Dat blijkt uit data van The Block.

Google gaat zijn beleid voor crypto-advertenties herzien. Het gaat om ads voor ‘Cryptocurrency Coin Trusts’ die zich richten op de Verenigde Staten.

Het lijkt allemaal in het teken te staan met de aanstaande bitcoin ETF die om de hoek staat. Deze gereguleerde optie voor bitcoinbeleggingen kan ook veel scammers aantrekken die zich voordoen als een ETF-emittent. Maar ook: de legitieme ETF-aanbieders zullen proberen om zelf zoveel mogelijk kapitaal aan te trekken onder particulieren.

Om dit allemaal in goede banen te leiden, gaan er op 29 januari nieuwe regels van kracht. De update geeft Google de mogelijkheid om “gecertificeerde adverteerders” in staat stellen dergelijke producten te promoten, op voorwaarde dat ze voldoen aan de eisen van de technologiegigant.


The post Goedemorgen Bitcoin: BTC en ETH Dalen Samen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.