Goedemorgen Bitcoin: Britse man is 500 miljoen aan BTC kwijt, koersen dalen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Brit (38) verliest 500 miljoen euro aan bitcoin (BTC) op stortplaats, maar onderneemt nu laatste redmiddel

James Howells, een 38-jarige IT-professional uit Wales, is een rechtszaak gestart om toegang te krijgen tot een vuilnisbelt waar hij een harde schijf met 8.000 bitcoins, nu meer dan 500 miljoen euro waard, per ongeluk heeft weggegooid.

Het is de ultieme poging van de Brit, die al jarenlang op zoek is naar zijn waardevolle bitcoins. De gemeente heeft eerdere verzoeken afgewezen vanwege milieuschade die zou ontstaan bij een zoektocht. Nu hoopt hij met de steun van investeerders en een geavanceerd AI-gestuurd scansysteem de schijf terug te vinden. De gemeente Newport staat echter niet open voor zijn verzoeken, maar moet zich nu in de rechtbank gaan verdedigen.

Bitcoin koers daalt hard naar $62.900, wat is er aan de hand?

De bitcoin koers is in de vroege uren van 19 maart naar een lokaal dieptepunt gedaald. Op het moment van schrijven klokt bitcoin binnen op 63.600 dollar, na een daling van ruim 5 procent over de afgelopen 24 uur. Tot nu toe lijkt de bitcoin koers nog geen betrouwbare steun te vinden en blijven de dalingen doorzetten.

Is de bullmarkt alweer voorbij of is deze dip slechts van tijdelijke aard?

Op het moment van schrijven is bitcoin bezig aan een herhaling van de koersbeweging die de munt maakte na de eerste nieuwe all-time high van 2024. Destijds viel de bitcoin koers tot onder het niveau van 60.000 dollar en als we op deze manier doorgaan, dan zien we die koers waarschijnlijk opnieuw.

Waarom opent Joe Biden nu de aanval op bitcoin en crypto?

Bitcoin is door Satoshi Nakamoto bedacht als antwoord op het traditionele financiële systeem, dat wordt gedragen door schuldcreatie en inflatie. Als gevolg daarvan zagen bitcoiners de overheid lange tijd als de grote vijand. Ook vandaag nog denken veel mensen dat de Amerikaanse overheid van plan is om de crypto-industrie te neutraliseren met wetgeving.

Waarom valt Joe Biden juist nu bitcoin en crypto aan met nieuwe belastingwetten?

Hoewel veel mensen binnen de industrie optimistisch zijn over de toekomst van bitcoin en crypto in de Verenigde Staten, komt de administratie van president Joe Biden nu met een wetsvoorstel dat nieuwe belastingen voor bitcoin- en crypto-miners wil introduceren.


The post Goedemorgen Bitcoin: Britse man is 500 miljoen aan BTC kwijt, koersen dalen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.