Goedemorgen Bitcoin: BlackRock wil eigen bitcoin ETF nu ook in investeringsfonds stoppen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Retail-interesse bitcoin keert helemaal terug’

Na het bereiken van de tijdelijke top van 46,26 miljard dollar voor het dagelijkse handelsvolume, is deze statistiek teruggevallen naar 31,32 miljard dollar op 6 maart.

BlackRock wil eigen bitcoin ETF nu ook in investeringsfonds stoppen

BlackRock heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) om toestemming gevraagd om zijn eigen fonds van bitcoin te voorzien.

In het document staat het volgende beschreven:

“Het Fonds kan aandelen verwerven in op de exchange traded products (ETP’s) die in het algemeen de prestatie van de prijs van bitcoin proberen te weerspiegelen door rechtstreeks bitcoin (Bitcoin ETP’s) aan te houden, inclusief aandelen van een Bitcoin ETP gesponsord door een dochteronderneming van BlackRock.”

SEC stelt beslissing uit over het openstellen van optiehandel op spot Bitcoin ETF’s

De SEC moet besluiten of het handel in derivaten op spot Bitcoin ETF’s op 24 april zal goedkeuren. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft haar beslissing uitgesteld over het al dan niet goedkeuren van optiehandel op spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Meer optiemogelijkheden opent de deur voor meer kapitaal in deze beleggingsproducten.

De SEC heeft haar termijn verlengd om te reageren op de Cboe Exchange en de Miami International Securities Exchange om opties op Bitcoin ETF’s aan te bieden. Het stelt ook zijn beslissing uit over het bod van Nasdaq om opties aan te bieden op BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT).


The post Goedemorgen Bitcoin: BlackRock wil eigen bitcoin ETF nu ook in investeringsfonds stoppen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.