Goedemorgen Bitcoin: BlackRock heeft 1 procent van alle BTC, maar het is ‘gebakken lucht’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlackRock koopt in 10 weken 1 procent van alle bitcoin

Het grote BlackRock is erin geslaagd om in 10 weken tijd 1 procent van alle bitcoin te verzamelen die ooit in omloop komen. Vooral de prestaties van de afgelopen drie weken waren indrukwekkend. Zo haalde BlackRock in iedere van de laatste drie weken meer dan 30.000 bitcoin op uit de markt.

Een belangrijk detail is echter dat BlackRock hier niet degene is die echt eigenaar is van de bitcoin. BlackRock koopt deze bitcoin natuurlijk voor zijn klanten, die aandelen van de ETF kopen. Het is dus niet zo dat BlackRock nu een grote economische macht binnen het ecosysteem van bitcoin opbouwt.

Aan de andere kant is het bijna angstaanjagend hoe snel BlackRock 1 procent van alle bitcoin heeft weten te kopen. Hoeveel bitcoin zouden ze na één jaar hebben? En hoeveel bitcoin na vijf jaar?

Dat zijn vragen die enorm lastig te beantwoorden zijn, maar als ze op dit tempo doorgaan, dan moet het om ongelooflijke percentages gaan. Aan de andere kant kunnen ze natuurlijk niet zoveel bitcoin kopen zonder de koers op te drijven.

“Bitcoin is gebakken lucht”, zegt deze financiële expert

Bitcoin is gebakken lucht. Dat stelt de Amerikaanse financiële expert Dave Ramsey in zijn eigen radioshow. “Ik ga mee met Warren (Buffett) in dit. Bitcoin is nog steeds gebakken lucht”, ondanks de recente prijsstijgingen van de cryptomunt en de stijgende market cap.

In de VS is Ramsey bekend als auteur op het gebied van persoonlijke financiën en radio-presentator. Hij heeft onlangs zijn scepsis geuit over bitcoin tijdens een uitzending van The Dave Ramsey Show. Een beller, Jason uit Connecticut, vraagt of bitcoin met zijn marktkapitalisatie van nu minstens 1.000 miljard dollar gelijk staat aan aandelen in beleggingsportefeuilles, waarop Ramsey zegt: “Maar het is nog steeds gebakken lucht.”

Binance start onderzoek naar handelen met voorkennis door geruchten rondom BOME-token

Cryptobeurs Binance heeft een beloningsprogramma gelanceerd waarbij mensen tussen de $100.000 en $5 miljoen kunnen verdienen door informatie aan te leveren over mogelijke handel met voorkennis of corruptie binnen het platform. Dit initiatief komt te midden van controverses rond de recente aankoop van 314 miljoen Book of Meme (BOME) tokens door een crypto-whale, net voordat het op Binance werd genoteerd.

De op Solana-gebaseerde memecoin BOME werd op 16 maart door Binance genoteerd en was beschikbaar voor handel tegen Bitcoin, Tether, First Digital USD en de Turkse lira. Voorafgaand aan deze notering kocht een individu de tokens voor een gemiddelde prijs van $0.0074 via Raydium, een (in naam) gedecentraliseerde beurs. Die stap trok de aandacht trok nadat de prijs steeg naar $0.026, waardoor de waarde van de tokens toenam tot ongeveer $8 miljoen.


The post Goedemorgen Bitcoin: BlackRock heeft 1 procent van alle BTC, maar het is ‘gebakken lucht’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.