Goedemorgen Bitcoin: BlackRock beheert nu het grootste bitcoinfonds

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BlackRock is na gisteren officieel de koning van de Bitcoin ETFs

De Spot Bitcoin ETFs in Amerika haalden gisteren voor de 11e dag op rij Bitcoin binnen. Dat wil zeggen dat er sprake was van een netto-instroom voor de ETFs. In totaal ging het om 642 Bitcoin wat goed is voor $43 miljoen.

Miners wisten natuurlijk 450 Bitcoin te minen, waardoor er bijna 200 Bitcoin boven de dagelijkse productie zijn gekocht door de ETFs. BlackRock was zoals gewoonlijk weer eens de grootste gisteren. Zij haalden 1.503 Bitcoin binnen voor $102 miljoen. De grootste uitstroom kwam op naam van Grayscale met 1.543 Bitcoin en ongeveer $105 miljoen.

Wat dat betreft had BlackRock dus de hulp van de andere ETFs nodig om er een positieve dag van de maken.

Mastercard lanceert crypto netwerk genaamd Mastercard Crypto Credential

Mastercard introduceert een nieuw peer-to-peer platform voor het verzenden en ontvangen van digitale activa in Europa en Latijns-Amerika. Dit netwerk, genaamd Mastercard Crypto Credential, ondersteunt transacties via de Bit2Me, Lirium en Mercado Bitcoin beurzen, waardoor internationale betalingen tussen deze regio’s mogelijk worden gemaakt. Dit initiatief maakt deel uit van Mastercard’s strategie om digitale activa te benutten voor betalingen, een snelgroeiende sector.

Walter Pimenta, uitvoerend vice-president van product en engineering voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied bij Mastercard, benadrukt het belang van betrouwbare en verifieerbare interacties op openbare blockchain-netwerken, nu de interesse in blockchain en digitale activa blijft stijgen in zowel Latijns-Amerika als wereldwijd.

“We worden allemaal rijk”: Peter Schiff verrast met bitcoin voorspelling

De bekende Amerikaanse macro-commentator Peter Schiff deelt een behoorlijk provocatief hypothetisch scenario waarin Amerikaanse bedrijven volledig in bitcoin investeren. Opvallend, want de ‘gold bug’ Schiff is normaal nogal kritisch over bitcoin.

Schiff stelt een (zeer) hypothetisch scenario voor waarin alle beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven hun activa liquideren, hun activiteiten staken en de opbrengsten volledig in bitcoin investeren. Hij beweert dat vervolgens elke bitcoin miljoenen dollars waard is. Maar ook de marktkapitalisatie van Amerikaanse aandelen zal dramatisch verhogen en het zou iedereen rijk maken. Schiff breidt zijn satirische verhaal uit door zijn eigen investeringen, met name in Amerikaanse olie-aandelen, aan te halen.


The post Goedemorgen Bitcoin: BlackRock beheert nu het grootste bitcoinfonds appeared first on Bitcoinmagazine.nl.