Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin whale verzamelt 11.268 BTC in drie weken

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dylan LeClair: “ETF gaat om de erkenning van bitcoin als institutionele asset”

Als we bitcoin-analist Dylan LeClair moeten geloven zijn de koersstijgingen niet het belangrijkste gevolg van de eventuele lancering van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

“Het gaat om de erkenning van bitcoin als een institutionele asset. Pensioenfondsen en andere institutionele investeerders zullen binnenkort de arena betreden met aankopen voor de lange termijn”, aldus een zeer optimistische Dylan LeClair.

FIOD en Openbaar Ministerie helpen VS met neerhalen cryptomixer

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft cryptomixer Sinbad neergehaald en geblokkeerd. Ze deden dit op grond van beschuldigingen dat het transacties verwerkte die te maken hadden met een beruchte Noord-Koreaanse hackersgroep.

De website van Sinbad werd ook in beslag genomen door de FBI. Sallaint detail: de Nederlandse Financiële Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) en het Finse Nationale Onderzoeksbureau deden mee in deze actie.

In een persbericht van het ministerie van Financiën wordt Sinbad beschreven als “een virtuele valutamixer die dient als een belangrijk instrument voor het witwassen van geld van de door de OFAC aangekaarte Lazarus Group”. Dit is een door de staat gesponsorde cyberhackgroep van de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK).

Bitcoin whale verzamelt 11.268 BTC in drie weken

De eigenaar van één mysterieus adres heeft sinds 10 november maar liefst 11.268 bitcoin (BTC) ter waarde van $424 miljoen gekocht. Volgens informatie van Bitinfocharts is het nu de 74e grootste wallet die er bestaat. In onderstaande grafiek kun je goed zien welke batches op welk moment zijn aangekocht.


The post Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin whale verzamelt 11.268 BTC in drie weken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.