Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin schiet naar $80.000 vóór de aanstaande halving”

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Jort Kelder wint hoger beroep om neppe bitcoin advertenties

Jort Kelder heeft een belangrijke overwinning geboekt in de rechtbank van Amsterdam. Na bijna vier jaar strijd heeft hij het hoger beroep van Google gewonnen. Volgens het gerechtshof in Amsterdam is de techgigant in 2020 nalatig geweest in het voorkomen van frauduleuze advertenties.

In de neppe reclame stond onder meer het gezicht van Jort Kelder om mensen naar bitcoinfraudeurs te leiden. Kelder trok samen op met enkele andere bekende Nederlanders om hun gelijk te krijgen in deze zaak. In 2022 concludeerde de rechtbank van Amsterdam nog dat techbedrijven zoals Google en Twitter niet aansprakelijk zijn voor misleidende reclame.

Analist Slaat Alarm: Tekort Aan Bitcoin Dreigt

Het aanbod aan bitcoin neemt sterk af door de toegenomen vraag vanuit onder meer Wall Street. Dat stellen analisten van on-chain analyseplatform CryptoQuant in hun ‘Weekly Crypto Report’. Ze omschrijven het als een ‘liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde’.

Ze hebben onderzoek gedaan naar beschikbare bitcoins op de markt, ook wel de liquide voorraad genoemd. Ze vresen dat deze binnen twaalf maanden wel eens compleet kan opdrogen als de huidige vraag zich in dit tempo doorzet. Dit jaar is de vraag naar BTC explosief gestegen, en dat komt deels door Amerikaanse Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s). Dit constante vraag (‘bid’ in ordertermen) begint steeds meer voelbaar te worden, zeggen de onderzoekers van het Koreaanse bedrijf CryptoQuant. Volgens hen kan de zogenaamde aanboddynamiek in het eerste kwartaal van 2025 voor altijd veranderen.

“Bitcoin gaat stijgen naar $80.000 vóór de aanstaande halving”

Bitcoin staat weer voor een forse prijsbeweging naarmate de halving rond 20 april andert, zo stellen diverse analisten.

Bitcoin (BTC) is dagelijks onderwerp van diverse prijsvoorspellingen. Nu doet de gerenommeerde crypto-analist Michaël van de Poppe een duit in het zakje in een nieuwe tweet. Hij voorziet (opnieuw) een aanzienlijke stijging van de bitcoin koers. Volgens hem maakt de cryptomunt zich op om de $75.000-80.000 grens te testen voor de naderende halvering.

Volgens Van de Poppe bevindt bitcoin zich momenteel in een consolidatiefase en hij gelooft dat het dicht bij de piek van zijn huidige run is. Mogelijk komt er dus nog een test van de all-time high van $73.794. Hij verwacht dat er na het bereiken van een nieuwe piek er weer een correctiefase volgt. Dat beleggers winst gaan nemen, kan een van de redenen zijn.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin schiet naar $80.000 vóór de aanstaande halving” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.