Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin prijs boven $43.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

“Charles Schwab overweegt om nu ook een eigen bitcoin ETF aan te bieden”

De Amerikaans multinational Charles Schwab is mogelijk van plan om zijn eigen bitcoin exchange traded fund (ETF) te lanceren.

Experts denken dat de financiële dienstverlener het voordeel van de second mover zou kunnen benutten door het succes van Fidelity’s spot Bitcoin ETF te volgen. Ze zouden een lagere vergoeding vragen dan zijn concurrenten.

Op 10 januari werden ongeveer elf spot-ETF-aanvragen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedgekeurd. Momenteel strijden Fidelity en BlackRock, twee van de grootste Amerikaanse vermogensbeheerders, om de toppositie in de ETF-industrie.

Whales kochten al voor $3 miljard aan bitcoin in 2024

Whales lijken ervoor te kiezen om hun bitcoin-holdings in 2024 agressief uit te breiden. Vanaf het begin van het jaar gemeten kochten zij namelijk al ongeveer 76.000 bitcoin, die tegen de huidige koersen goed zijn voor ongeveer 3 miljard dollar aan vermogen. Opvallend is dat juist de kleinere wallets op dit moment weer een beetje aan het verkopen zijn. Mogelijk omdat ze geschrokken zijn van de koersdalingen na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs.

Bitcoin whales zijn aan het shoppen, zo blijkt uit de data van IntoTheBlock. Wallets met tenminste 1.000 bitcoin kochten in 2024 al voor bijna 3 miljard dollar aan bitcoin in.

Op het moment van schrijven houden whales zelfs het ongelooflijke aantal van 7,8 miljoen bitcoin aan. Die bitcoin zijn goed voor een cumulatieve waarde van 294 miljard dollar.

Zo zijn het dus echt de whales die de dienst uitmaken als het over bitcoin gaat. In ieder geval op dit moment. Dat ze genieten van de koersdips blijkt wel uit het volgende feit: na de koersval naar 38.500 dollar van bitcoin kochten de whales nog eens 10.000 bitcoin op voor 421 miljoen dollar.

Uiteindelijk is bitcoin vanaf dat niveau alweer met 10 procent gestegen.

Bitcoin prijs boven $43.000, BlackRock ETF groter dan GBTC

Bitcoin stijgt naar meer dan $43.000 doordat de verkoopdruk van GBTC afneemt. Voor het eerst sinds de lancering overtreft de spot Bitcoin ETF van BlackRock de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) qua handelsvolume tot nu toe vandaag, volgens Bloomberg ETF-analist James Seyffart.


The post Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin prijs boven $43.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.