Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn

Ondanks dat Bitcoin onder de grens van $39.000 was gekomen vorige week, heeft de munt toch een aardig herstel getoond. Bitcoin is namelijk meer dan 10% gestegen in slechts één week. Maar wat zijn precies de redenen waardoor Bitcoin toch weer aan het stijgen is? In dit artikel kijken we naar de achterliggende factoren!

De opleving van de waarde van Bitcoin wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de afnemende impact van de verkoop door Grayscale en een belangrijke mijlpaal in de Web3 wereld. Bloomberg-analist James Seyffart benadrukte dat BlackRock’s Spot Bitcoin ETF, IBIT, bijna gelijk was aan Grayscale’s GBTC in handelsvolume, een belangrijk moment in de langdurige dominantie van GBTC op de markt voor crypto spot ETF’s. Deze toestroom van handelsvolume in IBIT wordt gezien als een positieve ontwikkeling voor de prijs van Bitcoin, die mogelijk het uitstroomgedomineerde volume van GBTC kan compenseren.

Grayscale’s Grote Bitcoin Verkoopgolf Vertraagt: Is Dit Het Keerpunt voor de Cryptomarkt?

Grayscale heeft onlangs de aandacht van blockchain analisten getrokken met de manier waarop het omgaat met bitcoinbezittingen. Eerder deze maand was de fondsbeheerder actief bezig met het aanzienlijk verkopen van digitale munten, inclusief een opmerkelijke transactie waarbij het voor $2,2 miljard aan bitcoin naar de Amerikaanse beurs Coinbase verplaatste in slechts enkele dagen. Deze hoge volumes aan bitcoin uitstromen, op een gegeven moment met Grayscale die meer dan 4.400 BTC op één dag verkocht, hadden een merkbaar effect op de marktprijs van de cryptocurrency.

Gaat de Europese Unie bitcoin mining volledig verbieden?

De Europese Unie (EU) schijnt van plan te zijn om bitcoin aan te merken als een bedreiging voor het klimaat en als een bedreiging voor zijn energienet. In een nieuw voorstel van de Europese Commissie (EC) staan maatregelen om CO2-belastingen te heffen op bitcoin mining en ESG-regels te creëren voor investeringen in het ecosysteem van bitcoin.

ESMA geeft nu al aan dat het na de implementatie in Europa zal proberen om het overal ter wereld de standaard te maken. Volgens het voorstel maakt dit nieuwe voorstel van de EC de weg vrij voor een algeheel verbod op bitcoin mining in 2025.

“Terwijl wij slapen is de Europese Commissie met een rapport bezig om bitcoin als een bedreiging voor het klimaat te labelen. Daarbij noemen ze bitcoin een bedreiging voor het energienet van Europa en een veilige haven voor criminelen”, aldus. Daniel Batten.

 

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin Prijs Blijft Stijgen: Dit Is Waarom de Whales Bullish Zijn appeared first on Bitcoinmagazine.nl.