Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin koers van 60.000 dollar in aantocht”

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Failliete Crypto Beurs FTX Belooft Toch Volledige Terugbetaling aan Klanten

FTX, de failliete cryptocurrency beurs die geleid werd door Sam Bankman-Fried, heeft tijdens een rechtbankzitting aangekondigd dat het van plan is al zijn klanten volledig terug te betalen. Dit voornemen hangt echter af van de status van de klanttegoeden op het moment van FTX’s faillissement, een periode waarin de markten al in chaos verkeerden.

Deze datum is voorlopig goedgekeurd door de Amerikaanse faillissementsrechter John Dorsey, maar vormt een twistpunt voor sommige eisers. Kris Hansen, advocaat van het FTX Crediteurencomité, verduidelijkte tijdens de hoorzitting op woensdag dat veel van de claims gebaseerd zijn op valuta’s die in waarde sterk daalden in de periode voorafgaand aan de faillissementsaanvraag.

Bitcoin Daalt Met 2,2%. Reden? Deze Beslissing Van de Fed

Op woensdag daalde bitcoin met 2,2% na de aankondiging van het Federal Open Market Committee (FOMC) van de Verenigde Staten Federal Reserve om de rentetarieven ongewijzigd te laten. De beslissing om de rentetarieven tussen 5,25% en 5,50% te handhaven en het temperen van verwachtingen voor een mogelijke renteverlaging in maart leidde tot zorgen over de toekomst van bitcoin.

Tijdens de persconferentie op 31 januari benadrukte het Fed Reserve Board dat het “grotere zekerheid” nodig heeft dat de inflatiedruk aangepakt is alvorens over te gaan tot renteverlaging. Deze uitspraak werd gevolgd door een verklaring waarin stond dat de economische vooruitzichten onzeker zijn en dat het comité zeer alert blijft op inflatierisico’s.

Ondanks dat de inflatie in het afgelopen jaar is afgenomen, blijft deze op een niveau waarbij renteverlagingen nog redelijk onzeker zijn. De Fed wees ook op de aanhoudende groei van banen en een daling van de werkloosheidscijfers, wat goede cijfers zijn voor de economie.

“Bitcoin koers van 60.000 dollar in aantocht”

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan bestaat er een kans dat we op korte termijn een bitcoin koers van 60.000 dollar op de borden zien. Aan zijn ruim 70.000 abonnees op YouTube vertelt Svenson dat bitcoin met 40 procent kan stijgen als we deze week boven het niveau van 44.000 dollar weten af te sluiten.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin koers van 60.000 dollar in aantocht” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.