Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin koers naar $1 miljoen”, aldus Arthur Hayes

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

WisdomTree, uitgever van bitcoin ETF, gaat voor licentie in New York

WisdomTree, de uitgever van één van de negen nieuwe bitcoin ETF’s, is van plan om uit te breiden naar New York. Het wil een licentie halen om ook in deze Amerikaanse staat een aantal crypto-gerelateerde producten en diensten aan te mogen bieden.

Eleanor Terrett, verslaggever van FOX Business, deelt dat WisdomTree nauw samenwerkt met het New York State Department of Financial Services (NYDFS). Er is (nog) geen officiële aankondiging gedaan door de emittent van bitcoin ETF over deze stap.

CEO van Grayscale pleit nu ook voor optiehandel voor bitcoin ETF’s

Michael Sonnhenshein, de CEO van Grayscale, roept op tot goedkeuring van optiehandel die gebaseerd is op de gloednieuwe bitcoin spot exchange traded funds (ETF’s). Nadat zijn GBTC-fonds vorige maand is omgezet naar een ETF, wil hij nu doorpakken. Op maandag schrijft Sonnenshein het volgende op X:

“Het is nog nooit zo belangrijk geweest voor de crypto- en ETF-community om te pleiten voor de ontwikkeling van een robuuste beursgenoteerde optiemarkt voor spot bitcoin ETF’s.”

Arthur Hayes: “Bitcoin naar $1 miljoen, reddingsactie voor banken komt eraan”

Arthur Hayes, de mede-oprichter en voormalig CEO van BitMEX, komt met goed en slecht nieuws. Enerzijds denkt hij dat er een reëel scenario is waarin de prijs van bitcoin naar de $1 miljoen kan schieten. Tegelijk denkt hij dat banken een zware tijd tegemoet gaan.

Hayes schrijft op X dat voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve zegt dat Amerikaanse banken “sterk tot zeer sterk zijn”. Toch geeft de aandelenkoers van de New York Community Bancorp (NYCB) iets heel anders weer. Gisteren kwam naar buiten dat een Amerikaanse topwaakhond druk uitoefend op de bank waardoor het zijn dividend moet verlagen en zelfs extra reserves gaan opbouwen. Allemaal uit voorzorg.


The post Goedemorgen Bitcoin: “Bitcoin koers naar $1 miljoen”, aldus Arthur Hayes appeared first on Bitcoinmagazine.nl.