Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin koers klapt omlaag, maar 3 ontwikkelingen bieden hoop

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Mt. Gox lijkt klaar om 200.000 Bitcoin vrij te geven aan schuldeisers: Komt er een verwoestende BTC-dump?

Mt. Gox, de cryptobeurs waaruit bijna een decennium geleden 850.000 bitcoin (BTC) is gestolen, maakt zich klaar om terugbetalingen van BTC te starten, aangezien het naar verluidt contact heeft opgenomen met schuldeisers om hun identiteit en het eigendom van beursadressen te bevestigen.

Deze stap komt nadat Mt. Gox in december 2023 PayPal-terugbetalingen heeft geïnitieerd. Zal de 200.000 BTC van Mt. Gox de markt binnenkort overspoelen?

Bitcoin zakt onder de $40.000, miljoenen aan longposities in rook op

De week begon met een bloederige noot voor de cryptomarkt, aangezien de benchmark van de industrie, bitcoin [BTC], voor het eerst in bijna zeven weken onder de $40.000 dook.

Bloedbad op de markt

De grootste cryptomunt stortte in tot $39.536 op maandag, zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap. Op moment van schrijven staat de prijs zelfs onder de $39.000. De daling van bitcoin veroorzaakte een domino-effect op de bredere markt, waarbij de totale marktkapitalisatie in 24 uur met 2,62% daalde.

De daling veroorzaakte een enorme deuk in de wallets van futureshandelaren. Volgens Coinglass zijn er bitcoinposities ter waarde van $63 miljoen geliquideerd in de afgelopen 24 uur, waarvan 80% longposities waren. In totaal zijn er $211 miljoen aan liquidaties waargenomen over de hele markt, waarbij longposities de meerderheid vormden.

Bitcoin koers klapt omlaag, maar 3 ontwikkelingen bieden hoop

De bitcoin koers is onder de psychologische grens van 40.000 dollar gekomen, maar er zijn drie ontwikkelingen aan te wijzen die hoop bieden voor de digitale munt. Volgens Weiss Crypto kan de bitcoin koers deze maand nog blijven dalen, maar hoeft dat voor de toekomst niets negatiefs te betekenen.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin koers klapt omlaag, maar 3 ontwikkelingen bieden hoop appeared first on Bitcoinmagazine.nl.