Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin is $800 miljard waard, net iets meer dan Tesla

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin is $800 miljard waard, net iets meer dan Tesla

De waarde van alle bitcoin bij elkaar is momenteel een krappe $800 miljard. Dit is de spotprijs van $40.000 vermenigvuldigd met de 19,6 miljoen coins die in omloop zijn. Hoe staat bitcoin ervoor als we het vergelijken met andere activaklassen?

Ten eerste de grondstoffen. De waarde van al het goud in de wereld is naar schatting $13.600 miljard. De koers van bitcoin zou dus nog x17 moeten gaan om goud in te halen als waardevolste activa van de wereld. Dat zou betekenen dat de prijs naar $680.000 moet schieten.

Belastinginkomsten Indonesië uit cryptotransacties daalt met 62%

Het Indonesische ministerie van Financiën deelt dat de totale belastinginkomsten uit cryptovaluta in 2023 zo’n 467 miljoen roepia bedroegen. Omgerekend komt dat neer op $31,7 miljoen.

De belastinginkomsten van het land daalden vorig jaar met 62% vergeleken met de gedeeltelijke inningsperiode in 2022, het belastingregime tot aan mei 2022. Dat was het jaar waarin deze belastingen waren ingevoerd.

Crypto-transacties in Indonesië zijn onderworpen aan dubbele belasting: zowel aan een inkomstenbelasting van 0,1% en ook een omzetbelasting (btw) van 0,11%. Bovendien moeten lokale cryptobeurzen ongeveer 0,04% belasting bijdragen aan de nationale cryptobeurs.

Gearresteerde Tornado Cash-ontwikkelaar doet een oproep om hulp in een video

Roman Storm was de tweede Tornado Cash-ontwikkelaar die is gearresteerd, een jaar na Alex Pertsev, de eerste. Beide open-source code-schrijvers worden nog steeds geconfronteerd met aanklachten en voeren een juridische strijd tegen hun respectieve autoriteiten.

Op 22 januari plaatst Roman een video op zijn X-account waarin de in Chicago gevestigde Tornado Cash-ontwikkelaar smeekt om hulp.

 


The post Goedemorgen Bitcoin: Bitcoin is $800 miljard waard, net iets meer dan Tesla appeared first on Bitcoinmagazine.nl.