Goedemorgen Bitcoin: ‘Bitcoin de grootste monetaire vooruitgang sinds de munterij’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcointbijt.

Edward Snowden: ‘Bitcoin de grootste monetaire vooruitgang sinds de munterij’

Edward Snowden, de privacy-voorvechter en klokkenluider die in 2013 de Verenigde Staten moest ontvluchten, is extreem bullish over bitcoin. Volgens Snowden is bitcoin “de meest significante monetaire vooruitgang sinds de creatie van geldmunten.”

Vervolgens refereert Snowden in zijn verhaal naar een uitspraak van Satoshi Nakamoto, de bedenker van bitcoin.

“Als je me niet gelooft of het niet begrijpt, heb ik geen tijd om je te overtuigen, sorry.”

Die uitspraak deed Satoshi Nakamoto enige tijd na de openbaarmaking van bitcoin op een forum naar iemand die geen vertrouwen had in het ontwerp van de digitale munt.

Uit deze uitspraak blijkt dat Nakamoto redelijk grote haast had, om wat voor reden dan ook. Mogelijk was de bedenker van bitcoin ziek. Dat zou ook verklaren waarom hij in 2011 van de aardbodem verdween en nooit meer van zich liet horen.

Ethereum Updates: Wat Betekenen Verkle Trees?

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, heeft spannend nieuws gedeeld voor iedereen die geïnteresseerd is in Ethereum. Hij praat over een nieuwe technologie genaamd ‘Verkle trees’. Deze technologie is een belangrijk onderdeel van Ethereum’s toekomstplannen en belooft grote voordelen voor mensen die Ethereum willen ‘staken’ – dit betekent dat ze hun Ether gebruiken om het netwerk te ondersteunen en in ruil daarvoor beloningen krijgen.

Volgeks Buterin moet dit zorgen voor een eerlelijker netwerk waar individuele gebruikers ook mee kunnen doen, bijdragen en profiteren.

Maar wat betekent dit in gewone taal? Laten we het simpel houden:

  • Minder Ruimte Nodig: Normaal gesproken hebben computers die helpen het Ethereum-netwerk te draaien, veel geheugenruimte nodig. Met Verkle trees wordt dit veel minder. Dit betekent dat je een Ethereum node kunt draaien zonder dat je een computer met enorme harde schijf nodig hebt.
  • Snellere Synchronisatie: Wanneer je een Ethereum node start, moet deze ‘synchroniseren’ of up-to-date komen met de rest van het netwerk. Met Verkle trees gebeurt dit bijna onmiddellijk, waardoor je veel sneller aan de slag kunt.
  • Makkelijker voor Iedereen: Door deze verbeteringen kan iedereen met een basiscomputer deelnemen aan het Ethereum-netwerk. Dit maakt het netwerk toegankelijker en kan helpen om het meer gedecentraliseerd en veilig te maken.
  • Stap Voorwaarts in Ethereum’s Plan: Verkle trees zijn een deel van een groter plan om Ethereum te verbeteren, wat ook de overgang naar een proof-of-stake consensus omvatte (de ‘Merge’). Dit zijn allemaal stappen om Ethereum sneller, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

ETH Koers Bullish, Pumpt Voorbij $2,9k: Gaat Ethereum Nog Stijgen

De Ethereum koers is op maandagochtend de $2.900 grens doorbroken met een stijging van 3,4% in de afgelopen 24 uur. Dit terwijl de anticipatie voor Ethereum’s volgende upgrade steeds groter wordt en steeds meer investeerders besluiten hun ETH te staken voor passief inkomen.

De volgende upgrade, Dencun, is voor Ethereum gepland rond 13 maart. Gaat Ethereum verder stijgen de komende weken nu de upgrade steeds dichterbij komt?

Crypto Markt Bullish op Ethereum

De Dencun upgrade kan een belangrijke mijlpaal worden voor Ethereum en zou een einde kunnen maken aan de hoge transactiekosten op het netwerk. Daarnaast zal deze upgrade ook zorgen voor extra schaalbaarheid, snelheid en andere oplossingen voor het netwerk.

Worldcoin schiet 140% omhoog in één week, wallet-app bereikt 1 miljoen dagelijkse gebruikers

De prijs van Worldcoin’s WLD-token is de afgelopen zeven dagen met 141% gestegen, terwijl het bedrijf een mijlpaal van dagelijkse actieve gebruikers bereikt.

Worldcoin (WLD) token, een cryptoproject medeopgericht door OpenAI CEO Sam Altman, is meer dan 140% gestegen in de laatste week, terwijl zijn dagelijkse gebruikers de 1 miljoen grens bereikt.

In een bericht van 18 februari op X kondigt Worldcoin aan dat zijn crypto wallet-applicatie, genaamd “World App,” meer dan 1 miljoen gebruikers heeft. Dat is een significante groei sinds de 100.000 dagelijkse actieve gebruikers in november vorig jaar.


The post Goedemorgen Bitcoin: ‘Bitcoin de grootste monetaire vooruitgang sinds de munterij’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.