Goedemorgen Bitcoin: Binance schrapt privacy coin, MicroStrategy blijft kopen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin op het Randje: Deze 4 Signalen Wijzen op een Naderende Prijsdoorbraak

De afgelopen week zag de bitcoin prijs een bescheiden daling van 0,3%, maar verschillende indicatoren wijzen op de mogelijkheid van een aanstaande bullmarkt. Verschillende factoren duiden op een positief kortetermijnvooruitzicht voor bitcoin. In dit artikel bekijken we welke data erop wijst dat we binnenkort wel eens een bullish periode kunnen zien.

Ten eerste is er een grote toename van investeringen waargenomen, met bitcoin investeringsproducten die $703 miljoen aantrokken, goed voor 99% van alle instromen, zoals gerapporteerd door CoinShares.

Binance schrapt privacycoin Monero (XMR)

Gisteren daalde de prijs Monero (XMR) hard, nadat duidelijk werd dat een van de grootste cryptobeurzen van de wereld de notering gaat schrappen. De privacycoin is over twee weken niet meer te verhandelen op Binance.

Binance deelt dat het alle handelsactiviteiten van Aragon (ANT), Multichain (MULTI), Vai (VAI) en Monero (XMR) gaat schrappen. Om precies te zijn, gaat dit van kracht vanaf 20 februari 2024 om 03:00 uur (UTC).

Binance deelt dat het alle digitale activa op haar platform opnieuw heeft beoordeeld. Het bedrijf deelt dat deze tokens niet langer voldeden aan de normen van de beurs. Enkele van de factoren waarop de beslissing was gebaseerd, zijn onder meer “bewijs van onethisch of frauduleus gedrag of nalatigheid” en “bijdrage aan een gezond en duurzaam crypto-ecosysteem”.

MicroStrategy koopt 850 bitcoin en heeft nu 190.000 BTC

MicroStrategy heeft weer bitcoin bijgekocht. Op X deelt voorzitter en oprichter Michael Saylor de resultaten van het bedrijf over het vierde kwartaal van 2023. MicroStrategy heeft naar verluidt in januari 850 bitcoin gekocht ter waarde van $37,2 miljoen. Hierdoor heeft het business intelligence bedrijf nu in totaal 190.000 BTC op de balans staan.

Deze tienduizenden coins zijn gekocht tegen een gemiddelde kostprijs van $31.224 per bitcoin. De waarde van deze stack komt neer op een totaal van $8,2miljard. Het maakt MicroStrategy de grootste corporate hodler van de grootste cryptovaluta. Ze worden gevolgd door enkele miners, Tesla, Coinbase en Block.


The post Goedemorgen Bitcoin: Binance schrapt privacy coin, MicroStrategy blijft kopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.