Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij hun stortingen. Dit volgt na de goedkeuring van een schikking van $4,3 miljard met het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Dat meldt het bedrijf op haar blog.

De terugwinning volgt op een periode waarin gebruikers door diverse fouten hun crypto niet op hun accounts zagen verschijnen. Dit gebeurde na onjuiste walletadressen en compatibiliteitsproblemen. Ondertussen heeft Binance een boete en regelgevingsproblemen ondervonden, inclusief recente kwesties in Nigeria en een vertrek uit Nederland.

Bitcoin Duikelt Omlaag: $600 Miljoen Uit ETF Gesluisd in Recorduitstroom!

Bitcoin zag een daling van meer dan 3% van zijn hoogste punt in de afgelopen 24 uur, tot net onder de $61.500. Dat komt nadat investeerders op 29 februari een aanzienlijk bedrag van $598,9 miljoen hadden teruggetrokken uit Grayscale’s spot bitcoin exchange-traded fund (ETF). Dit is de op één na grootste netto-uitstroom in de geschiedenis van het fonds. Ook het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), recent omgevormd tot een ETF, rapporteerde bijna $600 miljoen aan dagelijkse netto-instromen op dezelfde dag. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van Farside Investor.

De neergang komt kort nadat bitcoin een piek van twee jaar bereikte van $64.000, aangedreven door een recordhoog gecombineerde netto-instroom van $673,4 miljoen in de tien Amerikaanse spot bitcoin ETFs op 28 februari.

Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op hemzelf gebaseerde MAMA memecoins is goed voor ongeveer 60 procent van dat indrukwekkende portfolio. Verder bezit Donald Trump ook ethereum, BABYTRUMP en MATIC.

Hiermee lijkt hij wat breder te investeren in de markt, alleen mist op dit moment bitcoin nog.

De voormalig president van de Verenigde Staten doet dit jaar weer mee aan de presidentsverkiezingen in het land. Op dit moment lijkt hij een goede kans te hebben om de overwinning naar zich toe te trekken.


The post Goedemorgen Bitcoin: Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.