Goedemorgen Bitcoin: Belastingaangifte voor Bitcoin & Crypto in 2024

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Belastingaangifte voor Bitcoin & Crypto in 2024: Een Compleet Overzicht

Investeerders in cryptocurrency’s staan voor een nieuwe uitdaging als het belastingseizoen aanbreekt. Met de stijgingen en dalingen van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum komt ook de vraag naar de juiste manier van aangifte doen ter sprake. Dit artikel is een gids voor cryptocurrency-beleggers, belastingconsulenten en financieel adviseurs die alles willen weten over de belastingaangifte van bitcoin en andere cryptovaluta in 2024.

Maar let op! We zijn geen belastingadviseurs. Bij vragen of onduidelijkheden, raadpleeg de Belastingdienst of je eigen adviseur.

Vele transacties gebeuren via exchanges, verschillende netwerken of het zogenoemde ‘minen’. Hoe deze activiteiten in de belastingaangifte passen, hangt sterk af van je persoonlijke situatie.

Britse waakhond accepteert cryptofondsen, London Stock Exchange gaat bitcoin ETN’s verhandelen

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft geen bezwaar tegen beurzen die exchange-traded notes (ETN’s) voor cryptovaluta op de markt wil brengen. Dat verklaart de toezichthouder in een persbericht op maandag. Het is opnieuw een signaal dat de cryptomarkt steeds volwassener wordt.

Exchange-Traded Notes (ETN’s) zijn beursgenoteerde schuldbewijzen die de prestaties volgen van in dit geval cryptovaluta. Financiële instellingen geven de ETN’s uit en hebben een vaste looptijd. De producten zijn verhandelbaar op beurzen tegen dagprijzen net zoals aandelen. Dit maakt ze toegankelijk en liquide voor beleggers.

De producten zijn beschikbaar zijn voor professionele beleggers, waaronder beleggingsondernemingen en kredietinstellingen, zegt de FCA. Beurzen zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van voldoende controles zodat de handel ordelijk verloopt en er passende bescherming wordt geboden aan professionele beleggers, zei de toezichthouder.

Voormalig topbankier zet vol in op Solana-rivaal

Macro-guru en voormalig topbankier Raoul Pal onthult dat zijn kapitaal momenteel op een behoorlijk risicovolle wijze in de markt zit. In een nieuw interview met Crypto Banter deelt Raoul Pal dat 90 procent van zijn kapitaal in crypto-hedgefondsen, Solana, NFTs en layer-1 blockchain Sui zit.

In de podcast legt Raoul Pal uit waarom hij momenteel in Sui investeert. Het komt erop neer dat hij risico wil nemen, om mogelijk mee te varen op de opkomst van een in potentie grote nieuwe layer-1 blockchain.

“Sui is heel interessant, heeft super hoge kwaliteit mensen aan boord en is een fantastisch project”, aldus Raoul Pal. Binnen het team van Sui bevinden zich een hoop mensen die bij Facebook vandaan komen.

Verder legt Pal uit waarom hij investeerder in Solana en crypto-hedgefondsen. “Solana is als


The post Goedemorgen Bitcoin: Belastingaangifte voor Bitcoin & Crypto in 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.