Goedemorgen Bitcoin: Bekende investeerder waarschuwt voor ‘rotzooimunten’ als DOGE, SHIB, PEPE

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bekende investeerder waarschuwt jongeren: blijf weg van ‘rotzooimunten’ als DOGE, SHIB, PEPE

Opvallend advies van Tesla-investeerder Ross Gerber vandaag de cryptowereld: jonge investeerders moeten oppassen voor de zogenaamde ‘shitcoins’, en zich in plaats daarvan richten op koning Bitcoin (BTC). En anders allicht ‘koningin’ Ethereum (ETH). Deze uitspraken deed Gerber maandag op het sociale platform X.

Met de woorden “Vermijd de shitcoins! Maak deze fout niet weer. Houd je aan de koning, Bitcoin. Of de koningin, ETH. Maar alsjeblieft, niet dit weer. Vermijd shitcoins! #BTC,” maakte hij zijn standpunt duidelijk.

De oproep komt op een moment dat alternatieve en minder bekende crypto’s, zoals Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en PepeCoin (PEPE), weer in de belangstelling staan. Deze zogenaamde ‘rotzooimunten’ zijn vaak onderwerp van speculatie en kunnen onervaren investeerders grote verliezen opleveren.

Coinbase: “SEC, schrijf regels voor crypto”

Coinbase vraagt het gerechtshof om de Securities and Exchange Commission (SEC) op te dragen om regelgeving voor cryptocurrency op te stellen. Dat betoogt de cryptobeurs, zo meldt The Block.

De SEC heeft namelijk de Administrative Procedures Act overtreden door geen regelgeving op te stellen en door niet gedetailleerd te verklaren waarom het de regelgevingspetitie van Coinbase afwees. Dat zegt Coinbase tegenover het gerechtshof (Court of Appeals for the Third Circuit). De wet regelt hoe federale agentschappen regels ontwikkelen en uitgeven.

Donald Trump: “Bitcoin en crypto zijn gekke, nieuwe munten”

Donald Trump lijkt toleranter te zijn ten opzichte van bitcoin en andere cryptovaluta. De voormalig president van de VS neemt een positieve houding aan ten opzichte van cryptocurrency als hij opnieuw wordt herkozen. Hij sprak over bitcoin en cryptocurrency in een interview met nieuwszender CNBC.

“Het heeft [zijn] eigen leven gekregen. Soms doe ik kleine dingen voor de lol en, weet je, verdien er geld mee,” zegt Trump. Maar hij verklaart géén bitcoin te hebben, maar “soms mensen laat betalen via bitcoin.” Hij voegt eraan toe: “Als je erover nadenkt, is het een extra vorm van valuta. […] Het zijn gekke nieuwe valuta’s. Dat is wat ik ze noem, weet je, of het nu Bitcoin is of andere crypto.”


The post Goedemorgen Bitcoin: Bekende investeerder waarschuwt voor ‘rotzooimunten’ als DOGE, SHIB, PEPE appeared first on Bitcoinmagazine.nl.