Goedemorgen Bitcoin: analist verklaart recente daling van BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Verenigde Naties (VN) uit zorgen over cyberaanvallen en cryptovaluta van Noord-Korea

De Verenigde Naties (VN) schrijven in een rapport over de betrokkenheid van Noord-Korea bij cyberaanvallen. Hierbij spelen ook cryptovaluta een grote rol. De VN-Veiligheidsraad deelt enkele alarmerende statistieken, waaruit blijkt dat Noord-Korea een substantieel deel van zijn inkomsten uit buitenlandse valuta verdient met cybercriminele activiteiten. Er is naar verluidt $3 miljard weggesluisd door crypto-hacks. De conclusie zal je niet verrassen: er is een dringende behoefte aan betere maatregelen voor cybersecurity op het gebied van digitale activa.

Alex Krüger: “Dit is waarom de bitcoin koers daalde”

De populaire macro-econoom Alex Krüger legt uit waarom hij denkt dat bitcoin de afgelopen dagen op de pijnbank lag. In een publicatie op Twitter omschrijft hij de vier belangrijkste redenen van de koersdalingen op volgorde van importantie. Het overmatige gebruik van leverage (investeren met geleend geld) is volgens hem de belangrijkste reden voor de ellende. De eerste en belangrijkste reden voor de crash van bitcoin was volgens Krüger dus het gebruik van geleend geld (leverage) voor investeringen in de digitale munt. Zodra bitcoin begint te klimmen zie je vaak dat mensen optimistisch en vooral hebzuchtig worden. De koers blijft stijgen en om nog meer te profiteren van die bewegingen lenen mensen geld om datgene wat ze niet hebben ook te investeren.

$4,2 Mln ETH Geliquideerd In 24u Na Lancering SEC Onderzoek – Wat Gaat Ethereum Doen?

In de afgelopen 24 uur heeft Ethereum een onverwachte klap gekregen na een rapport van Coindesk, waarin wordt gemeld dat de Ethereum Foundation onderzocht wordt door de SEC. Dit nieuws volgde op plotselinge wijzigingen op de website van de Ethereum Foundation, waarbij eerder vermeldingen dat de stichting niet onder vertrouwelijk onderzoek stond, werden verwijderd zonder enige uitleg. Te midden van deze ontwikkeling is er voor $4,2 miljoen aan ETH geliquideerd. Wat leidt tot de vraag: Wat gaat Ethereum nu doen? Na recente onthullingen is gebleken dat de Ethereum Foundation, de Zwitserse non-profitorganisatie die centraal staat in het Ethereum-ecosysteem, onderzocht wordt door de SEC. Deze informatie kwam aan het licht via de GitHub-repository van de groep, waaruit bleek dat freelance front-end ontwikkelaar Pablo Pettinari op 26 februari 2024 wijzigingen had aangebracht.


The post Goedemorgen Bitcoin: analist verklaart recente daling van BTC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.