Goedemorgen Bitcoin: afperser van Nederlandse ondernemers veroordeeld

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de ’tattookiller’, is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar wegens poging tot afpersing en brandstichting. Dat meldt RTV Osst op haar website.

Bovendien moet hij een eerder opgelegde celstraf van meer dan vier jaar alsnog uitzitten. Samen met zijn broer en twee anderen wordt Brian ook in verband gebracht met de dood van Onno Kuut uit Enschede. Deze zaak wordt op een later moment behandeld. Volgens de berichtgeving van RTV Oost heeft Brian samen met een 26-jarige man uit Rotterdam geprobeerd om de oprichters van een bitcoinbedrijf te dwingen tot betaling. Dat is gepaard gegaan met het versturen van dreigbrieven en brandstichting. De medeplichtige is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

In de zomer van 2022 ontvingen de oprichters van het bitcoinbedrijf dreigbrieven en kogels bij hun woning, met de eis om via een versleuteld communicatieplatform contact op te nemen. Onder toezicht van de politie werd contact gelegd, waarbij Brian en een nog ongeïdentificeerde persoon ernstige bedreigingen uitten, niet alleen richting de oprichters maar ook hun families, inclusief bedreigingen van fysiek geweld.

VS verbiedt crypto-adressen gekoppeld aan LockBit ransomwaregroep

De LockBit hackers hebben meer dan 2.000 slachtoffers gemaakt, die samen meer dan $120 miljoen aan betalingen deden. Dat is te lezen in een persbericht van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

De sanctiewaakhond van Financiën voegt bijna een dozijn bitcoin- en etheradressen toe aan zijn wereldwijde zwarte lijst, met de bewering dat deze zijn gebruikt door de hackers.
Het Office of Foreign Asset Control (OFAC) heeft Artur Sungatov en Ivan Kondratyev, twee Russische staatsburgers aangeklaagd voor beschuldigingen gerelateerd aan de inzet van ransomware. Er zijn tien bitcoin- en etheradressen geïdentificeerd (waarvan geen enkele op het moment van de pers bevattende fondsen), waarbij het Amerikaanse ent. Waarbij de autoriteiten hen verbiedt om enige vorm van financiële diensten aan de twee te verlenen. Volgens OFAC en het Amerikaanse Ministerie van Justitie maken zij deel uit van de LockBit ransomwaregroep, een van ’s werelds meest productieve distributeurs van ransomware, beschuldigd van het stelen van meer dan $120 miljoen van meer dan 2.000 slachtoffers in de afgelopen jaren.

Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun aan bitcoin. Tijdens een recent interview op Bloomberg TV benadrukte hij opnieuw zijn toewijding aan bitcoin, met de verklaring dat hij van plan is om voor altijd tijd bitcoin te blijven kopen. Saylors optimisme over bitcoin is gebaseerd op het potentieel als bescherming tegen inflatie en de intrinsieke waarde als opslag van vermogen.

Sinds de eerste investering in bitcoin in 2020 heeft Michael Saylor MicroStrategy geleid naar een agressief aankoopbeleid van bitcoin, waardoor het een van de grootste bedrijfshouders van bitcoin is geworden. Saylors pleidooi gaat verder dan alleen investeren; hij ziet bitcoin als een essentieel middel dat door instellingen en bedrijven moet worden aangenomen als een reserve investering voor de schatkist.


The post Goedemorgen Bitcoin: afperser van Nederlandse ondernemers veroordeeld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.