Goedemorgen Bitcoin: AFM accepteert aanvragen van cryptobedrijven in april

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP’s) een vergunning of notificatie aanvragen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zodra het is goedgekeurd, is de vergunning of notificatie vanaf 30 december 2024 te gebruiken. Dat meldt de AFM in een persbericht.

De Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCAR) treedt op diezelfde datum in werking, waardoor partijen met een CASP-vergunning of -notificatie cryptoactivadiensten kunnen aanbieden op de Europese markt. In Nederland is de AFM de primaire toezichthouder op deze dienstverlening.

Voor cryptobedrijven die al actief waren onder het nationale regime geldt een overgangstermijn tot 30 juni 2025 om een MiCAR-vergunning of -notificatie te verkrijgen.

Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de problemen komt. Gisteren was het weer raak op het moment dat de bitcoin koers richting de 64.000 dollar schoot. Sommige gebruikers maakten melding van de zogenaamde zero balance bug, wat betekent dat hun account plotseling leeg waren.

De accounts in kwestie waren natuurlijk niet echt leeg, maar het ging om een fout in de database van Coinbase.

Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin op de top van de Mount Everest te plaatsen. Het doel van deze actie is om aandacht te genereren voor wereldwijde financiële geletterdheid.

Het gaat om Dadvan Yousuf, die op 28 februari zijn plannen aankondigde om de hoogste berg ter wereld te beklimmen en de bitcoin-vlag op de top te plaatsen.

Volgens de verhalen kocht Yousuf in 2011 voor 340 dollar aan bitcoin en investeerde hij later in ethereum en non-fungible tokens (NFTs).

Yousuf werd geboren in Irak en zit nu met zijn bedrijf in Dubai. Als de geruchten kloppen, dan had Yousuf in januari 2022 een vermogen van 300 miljoen dollar.


The post Goedemorgen Bitcoin: AFM accepteert aanvragen van cryptobedrijven in april appeared first on Bitcoinmagazine.nl.