Goedemorgen Bitcoin: ABN Amro komt voorbij bij nieuws over Bitcoin Spot ETF

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Blackrock voegt Goldman Sachs, UBS en ABN AMRO toe als AP’s voor Spot Bitcoin ETF

BlackRock (BLK) heeft in een filing vijf nieuwe geautoriseerde deelnemers (AP’s) toegevoegd aan hun iShares Bitcoin Trust (IBIT). Wall Street financiële zwaargewichten zoals Goldman Sachs, UBS, Citigroup, Citadel Securities en ABN AMRO zijn toegevoegd aan de lijst van AP’s. De indiening bij de Securities and Exchange Commission in de Verenigde Staten brengt het totale aantal AP’s op IBIT op negen. Goldman Sachs en de nieuwe deelnemers voegen zich bij Jane Street Capital, JP Morgan, Masquarie en Virtu Americas als AP’s.

Renteverlagingen op Komst? Wat de Experts Nu Zeggen Over de Economische Toekomst!

In een recent interview met CNBC heeft Jan Hatzius, de hoofdeconoom van Goldman Sachs, gezegd dat hij vertrouwen heeft in het plan van de Federal Reserve om dit jaar de rente drie keer te verlagen. Dit ondanks de voorzichtige houding van andere Fed-functionarissen. Hatzius is positief over de Amerikaanse economie. Hij verwacht dat de economie in 2024 bijna 3% zal groeien. Ook denkt hij dat de inflatie zal afnemen. Hij voorspelt dat de kernindex voor persoonlijke consumptie-uitgaven aan het einde van dit jaar zal dalen tot 2,4% en in 2025 tot 2%.

Deze optimistische kijk staat in contrast met recente uitspraken van Neel Kashkari, de president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, en Jerome Powell, de voorzitter van de Fed. Kashkari heeft gezegd dat er in 2024 mogelijk geen renteverlagingen komen als de inflatie hoog blijft.

Zuid-Koreaanse Partijen Zetten In Op Bitcoin Om Stemmen Te Winnen

In de aanloop naar de parlementaire verkiezingen in Zuid-Korea, zetten de grote politieke partijen hoog in op bitcoin en crypto gerelateerde beloften om de kiezers voor zich te winnen. Volgens Bloomberg heeft de oppositiepartij, de Democratische Partij, beloofd om beperkingen op te heffen die momenteel gelden voor zowel binnenlandse als internationale exchange-traded funds (ETF’s) die direct cryptomunten houden, inclusief ETF’s in de Verenigde Staten die Bitcoin bevatten.

Deze belofte komt na de goedkeuring van Bitcoin ETF’s in januari, toen de Zuid-Koreaanse effectenregulator waarschuwde dat lokale distributie van deze ETF’s in strijd zou kunnen zijn met de binnenlandse wetgeving. Hwanseok Choi, van de Democratische Partij, lichtte toe: “Wij gaan de ETF’s toestaan, of ze nu binnenlands of buitenlands zijn.” Het lijkt een manier om een bepaald segment van de bevolking aan te spreken.


The post Goedemorgen Bitcoin: ABN Amro komt voorbij bij nieuws over Bitcoin Spot ETF appeared first on Bitcoinmagazine.nl.