Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.
Rijke Indiërs kopen via een omweg de Amerikaanse Bitcoin ETFs
Rijke Indiërs gebruiken hun jaarlijkse remittance-quote, geld dat ze in het buitenland kunnen investeren, om in de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs te stappen. Daar zal de centrale bank van India niet zo blij mee zijn, want die vergeleken het beleggen in bitcoin al meerdere malen met de welbekende tulpenmanie.
Indiërs kopen de Amerikaanse Spot Bitcoin ETfs via het Liberalised Remittance Scheme van de Reserve Bank of India, dat zijn burgers toestaat om elk boekjaar tot 250.000 dollar over te maken naar het buitenland.
Volgens de gegevens van Vested Finance, een binnenlands platform waarmee Indiërs kunnen beleggen in buitenlandse assets, gaat het om een handelsvolume van ongeveer 5,3 miljoen dollar in de Spot Bicoin ETFs.
67 procent van die orders zouden kooporders betreffen. Zo lijkt er in India in ieder geval behoorlijk wat vraag naar bitcoin te zijn op dit moment.
Tech-aandelen beïnvloeden de bitcoin koers
De correlatie tussen bitcoin en tech-aandelen, met name chipfabrikanten, is momenteel noemenswaardig. Het lijkt erop dat die koppeling te maken heeft met het gebruik van chips voor bitcoin mining of van wereldwijde investeringsfondsen die deze assets beschouwen als kansen met een hoog risico en een potentieel hoog rendement.
Afgelopen maand liep de correlatie tussen bitcoin en deze tech-aandelen op tot 80 procent over een periode van 40 dagen.
Slechte start van april
Nu moeten bitcoiners misschien oppassen, omdat de aandelen van Nvidia vanaf begin april met 6,2 procent daalden en die van AMD met 7,5 procent.
Investeerders beginnen zich zorgen te maken over de winsten van Nvidia, die wat tegen lijken te vallen. Microsoft bestelde minder chips en het is momenteel lastiger om bij Nvidia nieuwe chips in te kopen.
Verder begint de sterke positie van AMD in cloud-computing ook langzaam een bedreiging te vormen voor Nvidia.
Bullish voor Bitcoin: aantal BTC op de beurzen hard omlaag
Het aantal bitcoin op de beurzen blijft extreem dalen en dat lijkt een bullish signaal voor de digitale munt. Volgens de laatste cijfers zou er nu nog maar iets meer dan 2 miljoen bitcoin beschikbaar zijn bij de gecentraliseerde beursplatformen. Over de afgelopen maand alleen al verdwenen er bijna 111.000 bitcoin bij de beurzen.
Dat is goed voor bitcoin en op 20 april komt daar ook nog eens de volgende halving overheen. Op 20 april halveert de dagelijkse bitcoin-productie van de miners, waardoor er nog maar 450 in plaats van 900 bitcoin per dag bij komen.
Op de wat langere termijn kan dat voor een zogenaamde “aanbodcrisis” zorgen. Een situatie waarin er simpelweg veel meer vraag dan aanbod is voor bitcoin. Met als resultaat natuurlijk een gigantische koersexplosie.
Vooralsnog blijven die koersexplosies even uit en hebben de bulls alle moeite om bitcoin definitief boven de 70.000 dollar te houden.
De aantrekkingskracht van de koers van 69.000 dollar, de all-time high van 2021, lijkt op dit moment nog te sterk voor de digitale munt. Op het moment van schrijven handelt bitcoin daar met 69.336 ook weer net boven.
The post Goedemorgen Bitcoin: aantal BTC op de beurzen hard omlaag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.