Goedemorgen Bitcoin: $1,5 miljoen voor BRC20-tokenplatform

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

BRC20.com haalt $1,5 miljoen op voor tokenplatform

Het tokensplatform BRC20.com heeft $1,5 miljoen aan financiering opgehaald. Onder leiding van UTXO Management krijgt het bedrijf dat werkt aan NFT’s op bitcoin extra groeigeld.

De investeringsronde kwam onder andere met geld uit de koker van Zanshin Capital Management, Unbroken Chain, One Block Capital, Sora Ventures, OWL Ventures, Bitcoin Frontier Fund, Hamble en New Tribe Capital.

Sinds maart 2023 winnen BRC-20 tekens steeds meer controversieel terrein in de bitcoinspace. Dit is een standaard waarmee je via Ordinal inscripties zogenoemde tokens kunt uitgeven op bitcoin. Het heeft iets weg van ERC-20, een manier om dit op ethereum te doen.

Na lang schipperen, stopt Bitzlato met opnames van bitcoin van klanten

Cryptobeurs Bitzlato heeft alle bitcoinopnames van haar platform tijdelijk opgeschort. Het volgt enkele weken op het nieuws dat mede-oprichter Anatoly Legkodymov schuld had bekend.

Legkodymov pleitte schuld voor het exploiteren van een money services business zonder vergunning. Niet geheel onbelangrijk: hij stemde ermee in om het bedrijf “te ontbinden”.

De beurs heeft te maken met juridische uitdagingen in verband met de beslaglegging op zijn bezittingen in Frankrijk. Ondanks de schorsing spreekt Bitzlato vastberadenheid en optimisme uit over de situatie. Desondanks stopt het nu met opnames voor klanten, zo is te lezen op Telegram.

Negen grote beurzen, waaronder Binance en Bitfinex, niet meer te bereiken in India

De Financial Intelligence Unit (FIU) uit India heeft een statement afgegeven aan negen offshore cryptobeurzen. Ze moeten voldoen aan de compliance in het land en daarom heeft het ministerie van Electronics en Information Technology gevraagd om hun websites in het land te blokkeren.

De getroffen beurzen zijn Binance, Kucoin, Huobi, Kraken, Gate.io, Bittrex, Bitstamp, MEXC Global en Bitfinex. De FIU zei in een verklaring dat ze een illegale bedrijfsvoering hanteerden. Ze voldeden niet aan de bepalingen van de Prevention of Money Laundering Act van het land.


The post Goedemorgen Bitcoin: $1,5 miljoen voor BRC20-tokenplatform appeared first on Bitcoinmagazine.nl.