Goedemorgen Bitcoin: $1,2 miljard aan BTC bij beurzen weggehaald

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Op één dag is er $1,2 miljard aan bitcoin bij beurzen weggehaald, een jaarrecord

Met nog maar een paar dagen te gaan tot eind 2023, blijft de koers van bitcoin vrij stabiel. Intussen stroomt er veel bitcoin weg bij centrale beurzen, zo laat data van Glassnode zien.

Woensdag is er iets meer dan 28.000 BTC ter waarde van $1,19 miljard bij exchanges verdwenen: allemaal door klanten opgenomen en naar een eigen wallet gestuurd.

Het was de grootste zogenoemde outflow sinds sinds 14 december 2022. Dit was ook het moment dat de koers richting het dieptepunt rond de $15.000 daalde. Het vertrouwen in beurzen was laag na de ineenstorting van FTX en veel cryptobezitters namen hun bitcoin in eigen beheer.

Autoriteiten Indonesië sluiten 10 bitcoin mining farms die elektriciteit aftapten

De Indonesische autoriteiten treden hard op tegen tien bitcoin mining farms. Ze zouden illegaal energie hebben afgetapt van het elektriciteitsnet om daarmee de bedrijfsvoering van stroom te voorzien. Volgens berichten van lokale media heeft de overheid tien cryptominingsites aangepakt.

De autoriteiten van het staatselektriciteitsbedrijf PLN merkten op dat bredere coördinatie van cruciaal belang was om de farms, aan het licht te brengen. Volgens de berichtgeving zouden de bitcoin miners in totaal ongeveer 1,4 miljard Indonesische roepies hebben gekost. Omgerekend komt dat neer op ongeveer $100.000.

Cyber Hornet Onthult Bitcoin Futures ETF met traditioneel randje: $ZZZ

Cyber Hornet komt met de lancering van hun langverwachte ‘Cyber Hornet S&P 500 en Bitcoin 75/25 Strategy ETF’. Deze unieke ETF, getickerd als $ZZZ, combineert de robuustheid van de S&P 500 met de dynamiek van Bitcoin futures, en brengt een frisse wind in de investeringswereld.

Met een beheersvergoeding van 0.95%, volgt de ETF nauwgezet de S&P 500 en S&P CME Bitcoin Futures Index 75/25 Blend Index’. Deze index is strategisch gewogen met 75% in de S&P 500 en 25% in de S&P CME Bitcoin Futures Index, en wordt maandelijks opnieuw gebalanceerd.


The post Goedemorgen Bitcoin: $1,2 miljard aan BTC bij beurzen weggehaald appeared first on Bitcoinmagazine.nl.