Goed nieuws: aantal bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar

De bitcoin koers zit sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar behoorlijk in de problemen. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken en dat zien we terug aan de matige koersprestaties van de digitale munt. Op dit moment lijkt er zelfs een gevecht gaande om de bitcoin koers boven het niveau van 60.000 dollar te houden.

Gelukkig is er nu goed nieuws vanuit een hele belangrijke hoek voor de digitale munt.

Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar

Het aantal bitcoin bij de gecentraliseerde beurzen is namelijk naar het laagste niveau in zes jaar tijd gezakt. Sinds 1 januari 2024 is deze statistiek zelfs met 8 procent gedaald.

Uit de bovenstaande grafiek van HODL15Capital blijkt dat Binance nog altijd de grootste beurs is als het aankomt op het aantal bitcoin dat ze in bewaring hebben.

Opvallend is dat het Amerikaanse Coinbase niet op de tweede plaats staat, maar dat het om Bitfinex gaat. Nog opvallender zijn misschien wel de aantallen.

Met zijn ruim 282.000 bitcoin heeft Coinbase “nog maar” de beschikking over 17,5 miljard dollar aan bitcoin (tegen de huidige koersen). Zodoende kan het straks ineens heel snel gaan als de bulls het momentum weer oppakken.

Kleine bitcoiners kopen in

Hoewel de Spot Bitcoin ETFs op dit moment voor een pauze lijken te kiezen, zijn de kleinere bitcoiners aan het inkopen.

Entiteiten met 0,001 tot 1 bitcoin kochten over de laatste 30 dagen 12.721 bitcoin in. Mensen met 1 tot 10 bitcoin kochten gedurende diezelfde periode 7.500 bitcoin in en “whales” met 10 tot 100 bitcoin kochten over de laatste 30 dagen 169 bitcoin in, maar gisteren 1.792 stuks.

Nog grotere spelers met 100 bitcoin of meer kochten de laatste 30 dagen 3.314 bitcoin en vanaf het begin van het jaar zelfs 204.422 bitcoin.

Maar wat vooral opvalt is dat het op dit moment de kleinere jongens zijn die de dienst uitmaken. In ieder geval als je kijkt naar de afgelopen 30 dagen. Helaas zien we dat ook aan de koers en hebben we misschien de steun van de grotere spelers nodig.


The post Goed nieuws: aantal bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.