Glassnode-oprichters voorspellen gigantische koersexplosie voor bitcoin

De oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode denken dat bitcoin aan de vooravond van een gigantische rally staat. Het gaat om de heren Jan Happel en Yann Allemann, die op Twitter schrijven onder het profiel Negentropic. Happel en Allemann geven aan dat bitcoin momenteel een klassiek bullish patroon neerzet, dat tot een gigantische uitbraak kan leiden.

Bodem voor bitcoin bereikt?

“Heeft bitcoin zojuist een bodem bereikt in een dalende wig met een klassieke throw over? Als dat het geval is, dan zou bitcoin moeten stijgen naar ~42.000 dollar voordat een hertest van de 40.500 dollar begint; om vervolgens naar hogere niveaus te stijgen.

Het grote plaatje is nog altijd heel bullish!”, aldus de oprichters van Glassnode.

Een dalend wig-patroon wordt in de technische analyse gebruikt om bullish omkeringen te signaleren voor financiële assets.

Het patroon wordt gekarakteriseerd door een serie van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten, die samen een wig vormen op de grafiek. Naarmate het patroon vordert, neemt de afstand tussen de hoogte- en dieptepunten af en dat vormt een signaal van dalende verkoopdruk.

Als de prijs vervolgens aan de bovenkant van de trendlijn uitbreekt wordt dat als een traditioneel bullish signaal gezizen.

Bullish omkering in aantocht

Naast de dalende wig passen de oprichters van Glassnode ook de Elliott Wave theorie toe op de bitcoin koers. Deze theorie poogt de bitcoin koers te voorspellen aan de hand van de psychologie van de massa.

De Elliott Wave theorie suggereert dat de koersen van financiële assets zich in golven manifesteren. Koersimpulsen vinden plaats na vijf golven, nadat er een “ABC” correctie van drie golven heeft plaatsgevonden.

De analisten van Negentropic stellen dat bitcoin momenteel een bullish divergentie toont met de Relative Strength Index (RSI), wat een veelgebruikte momentum-indicator is. Aan de hand van de RSI kunnen analisten bepalen of een asset overgekocht of oververkocht is.

Op basis van het volledige technische plaatje kunnen de oprichters van Glassnode niet anders concluderen dan dat bitcoin er momenteel heel bullish opstaat.


The post Glassnode-oprichters voorspellen gigantische koersexplosie voor bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.