Glassnode-oprichters verwachten uitbraak van bitcoin koers

De mede-oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode verwachten dat bitcoin deze week aan een enorme koersexplosie begint. De heren Happel en Allemann zeggen dat bitcoin een zogenaamde bullish pennant vormt. Verder suggereren ze dat de bitcoin koers momenteel corrigeert naar een Fibonacci-niveau richting de onderkant van de 60.000 dollar.

Vaak resulteert dat het in doorzetten van een opwaartse trend.

Bitcoin op de weg omhoog?

“Bitcoin ziet er nog steeds uit alsof het naar boven gaat uitbreken. De kandelaar van afgelopen week was een omkeringskandelaar, een hamer met een lange lont.

Vervolgens bewoog de koers terug in de pennant-structuur. Deze kandelaar domineert nog altijd de structuur. De terugval van deze week lijkt wat dat betreft op een gezonde correctie, voordat we verder omhoog bewegen. Correcties vallen vaak terug tot 50% of 61,8% van de vorige impulsieve beweging.

Op basis van de grafiek lijkt bitcoin op dit moment tevens een ABC-correctie af te ronden. De Elliott Wave Theory stelt dat een bullish asset meestal een verse koersopleving ziet na een ABC-correctie van drie golven.

De oprichters van Glassnode lijken te geloven dat bitcoin door het niveau van 85.000 dollar kan breken voor de start van de zomer, die op 20 juni begint. Wat dat betreft moet de digitale munt nog even haast maken.

Bitcoin afhankelijk van Amerika

Bitcoin zal voor het bereiken van die koersen grotendeels afhankelijk zijn van de macro-economische data uit de Verenigde Staten. Als die in het voordeel van bitcoin (en vooral lagere rentes) is, dan kunnen we waarschijnlijk verder omhoog kijken.

Daarvoor zou de arbeidsmarkt iets moeten verzwakken, de economische groei wat terug moeten vallen en bovenal de inflatie moeten dalen.

Hoewel daar wat positieve data voor naar buiten is gekomen, is het nog veel te vroeg om hier definitief conclusies over te trekken. Er moet nog veel gebeuren voor de eerste renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.


The post Glassnode-oprichters verwachten uitbraak van bitcoin koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.