Glassnode: “Meerdere on-chain signalen dat bitcoin in vroege fase bullmarkt zit”

Het on-chain analysebedrijf Glassnode claimt dat er momenteel meerdere signalen zijn die erop wijzen dat bitcoin in een vroege bullmarkt zit. Dat lijkt op basis van de bitcoin koers alleen al een redelijk voorzichtige conclusie. Maar het is positief om te zien dat on-chain indicatoren de trend bevestigen.

On-chain indicatoren bullish over bitcoin

We beginnen met de Long-Term Holder MVRV (LTH-MVRV). Dat is een indicator die het gedrag van lange-termijn investeerders in bitcoin bijhoudt. Deze is momenteel in een zone van “hoog risico” gekomen als we de analisten van Glassnode mogen geloven.

Normaal gesproken is dat een signaal dat we in de vroeg fase van een bullmarkt zitten. Precies hetzelfde zagen we gebeuren in aanloop naar de bullmarkten van 2017 en 2021.

“Na de lastige periode die begon als het gevolg van de ineenstorting van FTX, is deze indicator weer op 2,06 gekomen. Daarmee zitten we in het hoog-risico regime”, aldus de analisten van Glassnode.

Nog meer bullish signalen

Glassnode kijkt ook naar de Percent of Supply in Profit (PSIP) metric. Die doet in principe wat het zegt. Deze indicator kijkt naar welk percentage van alle bitcoin momenteel op een virtuele winst staan.

Volgens deze indicator zijn we met de huidige bitcoin koers van 50.000 dollar nog een paar duizend dollar verwijderd van de “euforische fase” van de bullmarkt voor bitcoin.

“Als deze indicator boven de hoogste band handelt, dan is dat historisch gezien een teken van de ‘euforische fase’ van een bullmarkt. Tijdens de recente rally omtrent de Spot Bitcoin ETF lanceringen is deze metriek op een hoog risiconiveau gekomen.

Dat moment werd opgevolgd door een correctie naar het niveau van 38.000 dollar”, zo gaan de analisten van Glassnode verder.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op een koers van 50.105 dollar en lijkt de digitale munt voorzichtig stand te houden boven deze magische grens.

Wat dat betreft wordt het interessant om te zien hoe de Spot Bitcoin ETFs de komende dagen gaan presteren, nu er weer wat meer hype rondom bitcoin is.


The post Glassnode: “Meerdere on-chain signalen dat bitcoin in vroege fase bullmarkt zit” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.