Glassnode CEO: Solana vs. Ethereum – SOL Neemt Leiding in Nieuwe Crypto Bull Run, Kan Solana 1000 Euro Worden?

Solana zou Ethereum met 4 tot 5 keer kunnen overtreffen, dit terwijl ETH naar verwachting zelf ook nog zal stijgen. Dit is wat Jan Happel en Yann Allemann, co-founders van Glassnode zien gebeuren in een nieuwe crypto bull run.

In dit artikel kijken we naar ontwikkelingen rondom Ethereum en Solana en wat voor invloed dit kan hebben op de twee populaire cryptomunten.

Solana vs. Ethereum – Recente Ontwikkelingen voor Bekendste Cryptomunten

De reden dat de co-founders van Glassnode denken dat Solana Ethereum kan overtreffen is vanwege onder andere de hype die de blockchain heeft gekregen. Los van die hype, kan Solana als netwerk nog meer adoptie krijgen onder crypto gebruikers in het komende jaar.

Happel en Allemann hebben via X (Twitter) op het account Negentropic hun inzichten gedeeld over Solana vs. Ethereum. Ze denken dat de verhouding van waarde tussen Solana en Ethereum van 0,14 naar 0,76 zal stijgen in een volgende bull run, hierdoor zou Solana 4 tot 5 keer beter presteren dan Ethereum.

Solana heeft eind 2023 geprofiteerd van grote hype, waardoor het netwerk onder nog meer mensen bekend is geworden. Veel van deze gebruikers zijn blijven hangen bij Solana omdat het netwerk goedkoper en sneller is dan Ethereum, maar toch belangrijke functies heeft, waardoor nieuwe meme coins zoals Bonk en Dogwifhat groot zijn geworden.

Solana heeft in 2023 zijn eigen telefoons gelanceerd en in prijs verlaagd naar $599 per stuk. De telefoon werd echter gezien als flop, maar explodeerde in populariteit nadat Solana besloot gratis 30 miljoen BONK te geven aan koers van de Solana Phone, wat in die periode meer waard was dan de telefoon zelf.

Nadat de Solana Phone “Saga” is uitverkocht in Q4 2023, heeft Solana besloten de nieuwe “Chapter 2” telefoons uit te brengen voor een lagere prijs. Na aankondiging had de nieuwe telefoon in een dag tijd meer dan 25.000 pre-orders.

Ethereum Lijdt Onder Succes van Solana

Voor Ethereum was dit minder goed nieuws, want de altcoin ervaarde een outflow van $370 miljoen in de afgelopen maand. Dit geld is door investeerders uit Ethereum gehaald en in andere altcoins zoals Sui en Solana gestoken.

Zo kun je zien dat Ethereum, ondanks de grote pump na de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, weer onderuit is gegleden. Dit kan mogelijk een direct gevolg zijn van geld dat uit ETH is gehaald en in andere altcoins is gestoken.

Ethereum koers grafiek – TradingView

De Ethereum koers blijft op technisch gebied wel sterk en zou niet veel verder hoeven te dalen dan de huidige koers van $2.465. Ook Ethereum ontwikkelt zit als netwerk en zou daarom de komende maanden de $3.000 kunnen breken.

Later dit jaar zou Ethereum zelfs naar $4.000 kunnen stijgen of zijn ATH van $4.721 kunnen doorbreken.

Solana Koers Verwachting – Kan Solana 1000 Euro Worden in 2024?

Ondanks sterke fundamentele ontwikkelingen voor Solana, doet SOL het momenteel minder goed dan Ethereum. Zo ligt de Solana koers momenteel onder haar 30-daagse moving average (geel) van $101, wat een gevolg lijkt te zijn van technical selling.

Solana heeft aan het einde van 2023 behoorlijk wat hype opgewekt en is daardoor boven de $126 uitgestegen in eind december. Deze hype heeft echter ook de deuren geopend voor verdere groei van Solana in de toekomst.

Solana koers grafiek
Solana koers grafiek – TradingView

De Relative Strength Index (RSI) van Solana ligt nu vlak op de 46, wat indiceert dat Solana nog steeds momentum aan het verliezen is. Mogelijk kan de koers op korte termijn nog verder dalen voordat Solana een bounce gaat maken.

Aan de hand van hernieuwde hype voor Solana, kan SOL dit jaar mogelijk 4 tot 5 keer stijgen in verhouding met Ethereum, die dit jaar ook nog kan stijgen. Verder kan Solana profiteren van een mogelijke Solana ETF, nieuwe populaire crypto meme coins op het netwerk en verwachte renteverlagingen van de Federal Reserve, die de hele crypto markt een boost kunnen geven.

Zou kan Solana dit jaar $200, $500 of zelfs $1000 waard worden, afhankelijk van de ontwikkelingen die we dit jaar mee zullen maken.

Welke Altcoins Gaan Exploderen In een Nieuwe Crypto Bull Run?

Volgens de co-founders van Glassnode zal dit een jaar van groei worden voor altcoins na een periode van consolidatie. Zo kunnen we in 2024 mogelijk profiteren van renteverlagingen van de Federal Reserve in de VS, nieuw kapitaal dankzij de spot Bitcoin ETF en een stijgende Bitcoin koers na de Bitcoin halving (gepland in april).

Als grote altcoins een paar keer in waarde kunnen verdubbelen, kunnen kleinere altcoins x10 tot x1000 gaan, daarom kan het interessant zijn om nu alvast te kijken welke altcoins hiervoor het meest geschikt zijn. In deze sectie van het artikel kijken we naar 4 veelbelovende cryptomunten die binnenkort kunnen exploderen in waarde.

Meme Kombat (MK)

Solana heeft een deel van haar groei van afgelopen periode te danken aan succesvolle meme coins zoals Bonk en Dogwifhat. Nieuwe meme coins zoals Meme Kombat kunnen dit jaar daarom een groot succes worden (en de blockchain van Ethereum populairder maken).

Meme Kombat is een virtuele arena waarin bekende meme karakters tegen elkaar strijden met AI-gegenereerde uitkomsten. Spelers kunnen MK tokens inzetten om geld te verdienen met de winnende strijder, daarnaast kan MK gestaked worden om passief extra tokens te verdienen.

Meme Kombat verkoopt in een presale zijn MK token voor $0,279 per stuk en heeft hiermee al zo’n $7,2 miljoen opgehaald. Binnenkort zal de presale de $10 miljoen aantikken en kan de meme coin gelanceerd worden op exchanges en nog meer waard worden.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Een andere meme coin, die in 2023 al succes heeft gezien, is Sponge V2, de opvolger van Sponge, die vorig jaar x100 ging met meer dan 13.000 token holders. Sponge V2 is een nieuwe kans voor degenen die de stijging van Sponge hebben gemist en heeft potentie om zelfs x1000 te gaan dit jaar.

Sponge V2 zal binnenkort gelanceerd worden, maar kan tijdelijk worden vrijgespeeld door Sponge tokens te staken via sponge.vip. Na de lancering van de token, zal het team van Sponge beginnen met de ontwikkeling van een gloednieuwe Play-to-Earn game, waarbij Sponge V2 gebruikt en verdiend kan worden.

Door nu Sponge tokens te staken, verdien je een APY van 294% in de vorm van Sponge V2. Door te investeren in Sponge V2, heb je kans dat je investering binnenkort veel meer waard zal zijn.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

De Bitcoin halving is een ontwikkeling die voor de hele crypto markt bullish kan zijn, maar vooral voor de nieuwe Bitcoin Minetrix (BTCMTX). Het nieuwe crypto project staat in het teken van het minen van BTC via de cloud, iets wat voor iedereen toegankelijker en eenvoudiger dan ooit zal zijn.

Dankzij het stake-to-mine mechanisme, kun je mining credits verdienen door BTCMTX tokens te staken. Deze mining credits gebruik je voor hash power op het netwerk van bitcoin, waardoor je dus BTC kunt verdienen, zonder gebruik van eigen hardware voor het minen.

Bitcoin Minetrix heeft het erg ver geschopt met de presale en heeft inmiddels al meer dan $8,87 miljoen opgehaald. BTCMTX tokens zijn tijdelijk te koop voor $0,0129 per stuk, maar zullen begin volgende week in prijs stijgen naar $0,0130 per stuk.

 

Launchpad XYZ (LPX)

Het kan lastig zijn om de juiste cryptomunten te vinden die het dit jaar goed zullen doen, maar dit hoeft niet lastig te zijn. Met behulp van de hoogwaardige AI tools van Launchpad XYZ, kan het vinden van nieuwe veelbelovende cryptomunten kinderspel worden.

Launchpad XYZ is een Web3 ecosysteem die je toegang geeft tot het beste wat de crypto sector te bieden heeft, denk hierbij aan crypto games, de metaverse, NFT’s, DeFi, analytics en nog meer. Dit alles zal te bereiken zijn via een centrale plek, de Launchpad van Web3.

Om alles uit dit ecosysteem te halen, heb je de native LPX token van Launchpad nodig. Deze token is in de presale te koop voor $0,0445 per stuk en kan gestaked worden voor passief inkomen. De presale duurt nog zo’n 4 dagen, waardoor er geen tijd meer te verliezen is om verder onderzoek te doen naar deze veelbelovende crypto.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Glassnode CEO: Solana vs. Ethereum – SOL Neemt Leiding in Nieuwe Crypto Bull Run, Kan Solana 1000 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.