Gigantische rally van bitcoin vernietigde $6 miljard aan shortposities

De gigantische rally van bitcoin veroorzaakte voor meer dan 6 miljard dollar aan verliezen onder short-handelaren. Dat zijn mensen die tegen de koersen van aan bitcoin-gerelateerde aandelen wedden. Dit getal komt uit een nieuw rapport van onderzoeksfirma S3 Partners. Het gros van de verliezen vond plaats in de afgelopen drie maanden, nadat veel investeerders tegen de koersne van MicroStrategy, Marathon Digital en Coinbase gingen wedden.

Coinbase is de grote boosdoener

Uit de data van S3 Partners blijkt dat Coinbase de grootste boosdoener is voor short-handelaren. Op het Amerikaanse beursplatform verloren deze negatievelingen namelijk al ruim 3,5 miljard dollar.

De stijging van bitcoin van 161 procent vanaf het begin van 2023 gemeten is de grootste drijfveer voor de aandelen van Coinbase en MicroStrategy geweest.

Coinbase schoot met 312 procent omhoog, terwijl MicroStrategy een stijging van 285 procent mocht opschrijven.

Op het moment van schrijven handelt de koers van bitcoin rond de 44.000 dollar, wat vooral het gevolg lijkt van het optimisme over de naderende goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten.

Shorts blijven populair

Ondanks de gigantische miljardenverliezen die short-handelaren al moesten lijden op de bitcoin-gerelateerde aandelen, blijft het populair om tegen de koersen van deze bedrijven te wedden.

Ze blijven aan hun posities toevoegen, waarmee ze hoop lijken te houden op een spoedig einde van de koersoplevingen van bitcoin. Sinds medio-september hebben short-handelaren ongeveer 697 miljoen dollar aan nieuwe posities geopend tegen de aandelen.

Vooralsnog is dat echter geen hele goede keuze gebleken, want de bitcoin koers blijft maar verder en verder stijgen. Al moet er natuurlijk wel een keer een einde komen aan de stijgingen.

In het verleden is immers gebleken dat de bitcoin koers nooit in één rechte lijn blijft doorstijgen. Al is het natuurlijk niet onmogelijk dat we meteen doorschieten naar een nieuwe all-time high, maar op basis van het verleden lijkt die kans klein.

Zeker omdat bitcoin eigenlijk nooit een nieuwe all-time high noteerde VOOR een halving. De volgende halving staat voor april 2024 op de kalender.


The post Gigantische rally van bitcoin vernietigde $6 miljard aan shortposities appeared first on Bitcoinmagazine.nl.